Francúzke kurča po slovensky

peter64 - fotkapeter64, 16. septembra 2011

tento recept so opísal s kuchárskej knihy Petra Novotného ale nie som si isty

Suroviny

1400-2000 g
1,5 dl
1 PL
150 g
2 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Kurča pokrájame na menšie kúsky a opražíme na zmesy oleja a masla.Posolíme,okoreníme,trochu podlejeme,prikryjeme a dusíme domäkka.Potom mäso preložíme na ohriatý tnier.Do výpeku pridáme vo víne rozmiešaný solamyl chvíľu povaríme.Prisypeme strúhaný syr a varíme,kým sa syr nerostopí.Potom pridáme smotanu,rozmiešame s horčicou a všetko dôkladne premiešame.Kúsky kurčaťa poukladame na vymestený plech,zalejeme omáčkou a vložíme do rozohriatej rúry.Zapečieme do zlatista.Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia