Plnené šampiňóny s čedarom

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 24. júna 2015
Plnené šampiňóny s čedarom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
podľa potreby
100 g
150 g
2 strúčiky
100 ml
400 g
200 g
3 g




Postup

  1. 1

    Šampiňóny dôkladne očistíme a povylamujeme nožičky. Cibuľku s cesnakom speníme na masle. Pridáme nasekané nožičky šampiňónov a mleté mäso. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Hlavičky krátko povaríme vo vriacej vode a necháme na kuchynskom papieri osušiť. Potom ich plníme mletou zmesou. Posypeme syrom a zapečieme v rúre dozlatista.

Diskusia k receptu

elixir
Fí, prekvapko, zrovna pred chvíľou sme dojedli zapečené portobello s čedarom, podobne len bez mäsa a vína, zakvapla som ho trochu limetkovej šťavy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia