
Špagety z chladničky
Keď neviem čo variť, pozriem do chladničky a začínam variť. Tieto špagety na obed chutili...

Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami
Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.

Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....

Syrovobrokoličková variácia študenta
Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

Rump steak ako ho mám rád ja
Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách....

Zapekané rezne s balkánskym syrom a paradajkami
Vynikajúca letná kombinácia chutí a nenáročná príprava, ktoré vás príjemne prekvapia.

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Špenátové placky v maslovom hráškovom prívarku
Co z rozmrazeneho spenatu a hrášku, jsem vymyslela celkem rychle. Bylo potřeba obojí zpracovat....

Zeleninový tajine s cícerom
Vyskúšajte náš recept na zeleninový tajine s cícerom inšpirovaný Marokom a vychutnajte si jedlo plné chuti....

Krevetový kebab s mangovým čatní
Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou
Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....

Staromódne bravčové s kávou
Recept som vyčítala v časopise, zaujal ma a dne som ho vyskúšala. Trocha som si...

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

Nepečená maková žemľovka
Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně"....

Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj...

Jahodové guľky bez lepku
Jahody už dnes dostať v obchodoch celoročne, a preto nie je problém si ich zadovážiť. Zemiakové cesto na guľky sa nám ale nie vždy chce pripravovať. Súhlasíte? Ak áno, máme pre vás skvelý tip, ako si túto prácu skrátiť a ušetriť čas....

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...