Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....
Tekvica s balzamikovou glazúrou
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.
Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....
Pizza
Uděláme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, trošku cukru, přidáme asi lžíci mouky...
Kuracinka na zelenine
Výborné mäsko, aj zeleninka... máme radi kuracie mäsko akokoľkovek pripravené a aj príloha stačí iba dobrý...
Karfiol s mozočkami
Dnes som bol na nákupoch a mali lacný karfiol a mali aj mozočky tak som sa rozhodol...
Kapustový pilaf s kuracím mäsom
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto....
Huby plnené zeleninou
Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. V stredne veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujeme huby asi...
Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi
Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...
Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...
Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom
Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť...
Syrová cuketa
Cuketu ošúpem, nakrájam na kolieska a dám do zapekacej misy. Potom do cca 50ml olivového...
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...
Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...
Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Krémovo-nekrémová zeleninová polievka
Zelenina so zeleninou. Nemusí byť vždy tradičná zeleninová, resp. krémová, skúsila som kombináciu....
Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...
Rybie ihly starého námorníka
Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby...
Kuracie stehienka pod jablkovo-syrovou perinkou
Jednoduché a veľmi chutné kuracie mäsko.
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...