Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi fotorecept
Foto: elixir
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej jedlá treba, hlavne keď varenie podľa jej receptov vopred Zobraziť celý popisDnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej jedlá treba, hlavne keď varenie podľa jej receptov vopred neplánujem. Zostalo mi už len si ich prispôsobiť, s cieľom pripraviť kuracie mäso tak, ako sme ho ešte nejedli.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks (rezne) |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčik |
|
1 PL (bez kôstky, nakrájané) |
|
1 PL (nasekaná) |
|
0,5 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
(alebo kurací vývar) |
|
Cesnakové zemiaky: | |
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
300 g |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
Ozdoba: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
(bez kôstky, nakrájané) |
|
Postup
-
1
Mäso: Kuracie prsia umyjeme, zboku ich stredom narežeme tak, aby sme ich úplne neprerezali. Ochutíme ich čiernym korením, paprikou a soľou. Nakrájanú cibuľu a cesnak dáme pražiť na PL masla.
-
2
Opraženú zmes zmiešame so sušenými slivkami, petržlenom, 1 PL masla a škoricou. Naplníme ňou kuracie prsia.
-
3
Dno zapekacej misy potrieme zvyšným maslom, dáme do nej kuracie prsia, podlejeme vodou (len na dno) a pečieme 40 minút na 180°C .
-
4
Zemiaky a cesnak očistíme a prekrojíme na polovice. Zemiaky uvaríme v slanej vode. Cesnak poukladáme na dno zapekacej misy.
Uvarené zemiaky potom položíme naň, zľahka roztlačíme vidličkou, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 15 minút ku kuraťu. -
5
Keď sú kuracie prsia a zemiaky upečené, servírujeme, podľa nálady zdobíme. Mala som trošku času pokým sa všetko varilo/pieklo, tak som zdobila o život :)
krajšie prezentované.Nepochybujem,že sú aj dobré.
@mesiar50 ďakujem, veľmi ma teší, ak vidíš zlepšenie...stále sa snažím :)
@havino , @palokuchki ďakujem krásne...