
Kuřecí stehno plněné kaštanovou nádivkou
Nádivka: Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Pak přidáme uvařené a nahrubo...

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Ockov silvestrovský králik
Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika...

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej...

Výborné mätové pesto
Rýchle a veľmi jednoduché jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Toto výborné pesto je moje najobľúbenejšie a robím ho často, najmä teraz keď je veľa čerstvej mäty....

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...

Vyprážané stehná v mandľovej strúhanke
Vajicka rozslahame vidlickou spolu so stipkou soli, muskatovym orieskom a trochou kokosoveho mlieka. Struhanku zmiesame...

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Špenátovo-slaninové vrtuľky
Skúsila som recept z jednej medzinárodnej kuchárky a je to fakt dobré :)).

Ryžové krokety bez lepku
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť....

Kuracie krídelká pečené na zelenine
Chutné jedlo sa dá pripraviť aj rýchlo a v jednom pekáči. Aj také obyčajné kuracie krídelká....

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Farebná ryža BABYLONIÁDA
Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá...

Chlapské plátky
Mäso naklepeme, osolíme, trochu okoreníme, obalíme v múke a na oleji opečieme z oboch...

Brokokarfiolka so zemiakmi
Všetko sa pekne naraz upečie a na stole je chutný obed alebo večera. :-) Nenáročná príprava....

Kačka na repíku
Recept som si odfotila z časopisu u mojej mamky pretože som sa chystala upiecť kačku, ktorej...

Kefírové šišky bez lepku
Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”....

Hubovo - karfiolový krém so zeleninou
Očistíme karfiol. Použila som jeden menší a 4 baby karfioly.

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...

Maritime filé
Nadrobno posekané rybie filé s mrkvou, jogurtom a sterilizovanými uhorkami.

Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...

Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....

Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....

Zeleninové akože lasagne
Obyčajne toto jedlo robievam z mletého bravčového masa, ale kedže sme sa cez týždeň masa trochu...