prazdny

Syr so zvlhčovačom alebo - pocta Priateľom

Bezmäsité jedlá

V deviatom diely piatej série sitkomu " P r i a t e l i a...

prazdny

Zemiakový koláč

Bezmäsité jedlá

mali sme prázdnu chladničku aj špajzu, tak som chcela spraviť niečo jednoduché a chutné zo surovín,...

prazdny

Teplý quinoový šalát s brokolicou a cícerom

Bezmäsité jedlá

Skvelá kombinácia na rýchlu večeru, ktorá zasýti aj zahreje so SOS Quinoa. Navyše chutí dobre aj na druhý deň, a tak máte dve jedlá jednou ranou....

prazdny

Ostré stehienka

Kuracie mäso

Toto jídlo není vhodné pro děti, pouze pro milovníky ostrých pokrmů.

prazdny

Záhorácka plnená roštenka

Hovädzie mäso

aj tento recept je od mojej nebohej mamky

prazdny

Kuracie prsia na špenáte a kukurici

Kuracie mäso

Na oleji opražíme nasekaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a restujeme, kým sa...

prazdny

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...

prazdny

Všezelená pohánka

Bezmäsité jedlá

Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...

prazdny

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou

Obed

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

prazdny

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Hlavné jedlá

Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

prazdny

Tekvicový guláš

Hlavné jedlá

Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...

prazdny

Kuracie kávové kapsy s orechmi

Kuracie mäso

Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...

prazdny

Guľky v kapuste

Bravčové mäso

Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...

prazdny

Mediteránska rapsódia

Cestoviny

Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

prazdny

Ružový ryžový nákyp s datľami a čerešňami

Bezmäsité jedlá

Objednávka vnučiek našich susedov, ktorí o takej ryži nemajú ani „šajn“. Nemal som sušené slivky, tak som si pomohol sušenými datľami bez kôstok....

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Ryžový nákyp s ríbezľovým sirupom

Bezmäsité jedlá

Ryžu umyjeme a dáme variť do vody s troškou soli, trochu povaríme a dáme dusiť do rúry,...

prazdny

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru

Kuracie mäso

Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

prazdny

Čerešňové halušky

Bezmäsité jedlá

Čerešne v koláči áno. Ale v haluškách?!? Vyskúšajte!

prazdny

Syrová polievka

Bezmäsité jedlá

Na rozpustenom masle speníme cibuľku a potom rozpustíme topený syr.

prazdny

Losos zapečený s mandľami a pórom

Hlavné jedlá

Luxusný a jednoduchý recept, ktorým ohúrite svojich priateľov :)

prazdny

Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou

Cestoviny

Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....

prazdny

Klasické cordon bleu

Hlavné jedlá

Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach...

prazdny

Bordeauxské hovädzie rebierko

Hovädzie mäso

aj tento recept je zo svokrinej zbierky

prazdny

Kuracia polievka s ryžou

Kuracie mäso

Táto kuracia ryžová polievka je výborná na zahriatie počas chladných dní. Plná chutí a výživných prísad, je ideálnou voľbou pre zdravý a chutný obed alebo večeru....

prazdny

Cestovinové lievance

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

prazdny

Zemiaková polievka s hubami

Bravčové mäso

Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....

prazdny

Alobalka

Bravčové mäso

Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou oleja a necháme odležať do druhého dňa.