
Ryba bez kostí
Tento krát niečo zložitejšie, ale oči sa určite potešia. Pripravujem ho vtedy, keď...

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)

Tvarohové lívanečky
Tvaroh s cukrem a žloutky ušleháme, přidáme smetanu na šlehání, sůl, mouku s práškem...

Pšeno s mrkvou
Pseno najprv dobre umyjeme. Potom ho uvarime vo vode s troskou soli. Ja som varila...

Mäsko v páci
Toto mäso prvý krát robila moja mamina a veľmi mi to chutilo. Raz mamina nemala čas...

Mexické kurča
Tento recept mám z - Poradákov - to bola relácia v radiu , už neviem kto...

Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Ryža v mlieku s černicami a čokoládou
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa...

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa
Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam. V ponuke mali teľacinu a...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom
Veľmi chutný variant párku v rožku, ktorý si kľudne vychutnáte nielen doma, ale aj v...

Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom
Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá slovenská!? Má to 2 dôvody...