Králičie stehná plnené slivkami fotorecept
Foto: izabella929
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť tak, ako som ho doposiaľ ešte nerobila. Plnila som Zobraziť celý popisPri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť tak, ako som ho doposiaľ ešte nerobila. Plnila som ho sušenými slivkami a piekla na červenom víne. Vynikajúci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehná som umyla, osušila.
-
2
Odstránila som stehennú kosť.
-
3
Slivky som namočila ešte večer.
-
4
Do otvoru po kosti som dala troška soli a naplnila slivkami.
-
5
Nasledovala krajčírska dieľňa a bielou niťou som zošila otvor.
-
6
Na panvicu som dala nakrájanú slaninu.
-
7
Na vytopenom tuku zo slaniny som opiekla sprudka obe stehná.
-
8
Stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cubuľu nakrájanú na hrubšie a cesnak aj so šupkou. Podliala som vínom a počas dusenia som ešte viac krát podliala len malým množstvom vína. Dusila som pod pokrievkou na slabšom plameni.
-
9
V poslednej fáze dusenia, som stehná odkryla a nechala som odpariť menšie množstvo tekutiny. Tú som precedila cez sitko, aby som mohla odstrániť šupky z cesnaku. Položila som ešte šťavu do rajnice a malú chvíľku som nechala prejsť varom.
-
10
Upečené stehná som vybrala a nechala postáť 15 min.
-
11
Odstránila som nite.
-
12
Nakrájala na plátky.
-
13
Kým sa stehná piekli, pripravila som si prílohy. Domáce hranolky a ryžu. Podávala som so zeleninovým šalátom. Ryžu som posypala granátovým jablkom. Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu