Foto: zirafninka1
porcií
Postup
-
1
Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na slabom plameni varíme cca 45 minút. Občas premiešame. Uvarená ryža by mala byť lepkavá, mäkka.
-
2
Ryžu ochutíme gomasio korením
-
3
a ume octom.
-
4
Pripravíme si list riasy Nori, poukladáme naň listy medvedieho cesnaku, navrstvíme ryžu a zrolujeme.
-
5
Postup opakujeme tak, ze na prvú rolku dorolujeme ďalší plát riasy, cesnaku a ryže, čím nám vznikne jedna široká rolka. Fantázii sa medze nekladú a do rolky môže každý pridať to čo má rád. Ja som tentokrát zvolila takú jednoduchšiu verziu, bez ďalších surovín.
-
6
Hlivu kráľovskú nakrájame pozdĺžne na plátky. Z dvoch hlív som nakrájala spolu 8 plátkov a 4 bočné, ktoré nemali správny tvar, preto som ich v tomto recepte nepoužila.
-
7
Na panvici potretej olejom plátky krátko osmažíme.
-
8
Hotové plátky namáčame v hubovej omáčke (použila som kupovanú ázijskú omáčku) a rozložíme na taniere. Ryžovú rolku nakrájame na 8 koliesok a uložíme na plátky hlivy.
super zdravá strava