![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku
Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný. kuracie pečienky som opiekla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jaipur karí
Ak chystáte večer v ázijskom štýle, potom pokrm ochutený Podravkou Ázia zaručene nesmie chýbať. Vyskúšajte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarné závitky
Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gratinované špagety
Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu, pór, šampiňóny a stopkový zeler...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami
Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolová žemľovka s klobásou
Bolo treba zužitkovať karfiol a staré rožky, tak sa riešenie núkalo samo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená koreňová zelenina k treske
Vďaka Tvojemu vareniu sa dnes nezmestím do väčšiny krásneho obsahu mojeho šatníka!!! … s vyčítavým pohľadom mi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pálivé zemiačiky so sójovou salámou
Mám rada pikantné chute tak som sa trošku pohrala so zeleninkou zo záhradky a vyšlo z toho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mašličky s teľacím mäsom
Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celozrnný kuskus so zeleninou
Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme cibuľu a zeleninu okrem brokolice.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky zapekané so šampiňónmi
Zostalo mi pár palaciniek z predošlého dňa a keďže som mala chuť niečo s nimi vymyslieť, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marocká bravčová panenka
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie krídelká v sviečkovom župane
Keď mám chuť na sviečkovú bez hovädzinky, lebo ju máme zakázanú, a sú poruke kuracie krídelká,...