Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed troška výdatnejší..rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná z nákupných centier..
porcie
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Bravčové rebierka som umyla..
-
2
na suchej panvici opiekla z oboch strán..rebierka obsahujú dosť tuku, takže som pod ne nepoužila tuk..
-
3
na pečiaci plech som si nakrájala slaninu, cibuľu a paradajky
-
4
na zeleninový základ som položila rebierka, poliala som ich výpekom..osolila,okorenila, posypala celou rascou a podliala troškou vody..trúbu som nechala vyhriať na 180st.
-
5
po polhodine, keď sa časť tekutiny odparila, pridala som pokrájané zemiaky..iba som ich posypala rascou..a zvýšila som teplotu na 200st.
-
6
všetko sa upieklo spolu za 60 min. paradajky aj cibuľa pustili šťavu,takže výborná chuť..
-
7
uložila som na taniere, ozdobila a prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu