Zemiaková kaša DIETKA

nonna - fotkanonna, 31. mája 2012

Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými lipidmi, dodá sacharidy vo forme škrobu pomalšie sa štiepajúceho a Zobraziť celý popisĎalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými lipidmi, dodá sacharidy vo forme škrobu pomalšie sa štiepajúceho a teda nenúti žľazy s vnútornou sekréciou na náhlu a nadmernú produkciu inzulínu, poskytuje minerály, živé enzými, antioxidanty. A v konečnom dôsledku má príjemnú, "jediteľnú" chuť.

1
porcia
11 minút
príprava
22 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
50 g
50 g
1 dl
2 ks
 kúsok
1 ks
 kôpka




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, podobne zeler a kapustu.

  2. 2

    Uvaríme domäkka.

  3. 3

    Vodu zlejeme a rozmixujeme všetko spolu s maslom a soľou.

  4. 4

    Z mlieka, pokrájaného syra a rozotretého cesnaku vymiešame na ohni krémovú pastu a polejeme ňou kašu.

  5. 5

    Nakoniec posypeme nasekanou žeruchou.

Diskusia k receptu

izabella929
vyzerá to ako fučka...podobne robíme aj tú..polejeme cibuľkou opraženou a podávam s kyslým mliekom, alebo zakysankou..zemiaky sa nikdy nezunujú...mám ich aj ja reda.-))
nonna
@marijanka712-d ík, naozaj to poteší chuťové poháriky.@pacik-nemus í, ale má niekoľko predností a to, že obsahuje tie modré a červené farbivá=antioxidanty, a tým napomáha nášmu imunitnému systému, vďaka ním má aj lepšiu chuť a v neposlednom rade spestrý jedlo viac, ako biela. @izabella929-fu čku moja mamina robí trochu inak, ale tiež s opraženou cibuľkou. No a čosi mliečne kyslé, vychladené teraz v lete k tomu.....čo viac môže chutiť! Zemiaky naozaj nič nepokazia, výborné sú len tak uvarené v šupe a so soľou, ešte lepšie pečené v pahrebe s trochou masla a cibuľou potom, no a teraz nové len s petrželom.....poézia, že? Všetkým Vám želám veľa kreativity pri kulinárskych počinoch!
pivonka
Veľmi sa mi tvoja kaša páči, hlavne, keď som nabehla na odľahčený režim. Hneď, ako dostanem kúpiť červenú kapustu, si ju urobím.
pacik
vďaka @nonna , ja som sa pýtala preto, že som na ňu dostala chuť a potuluje sa mi doma hlavička bielej
nonna
@pivonka - veľké dík za uznanie, moc ma potešilo. Činíš rozumne, keď odľahčuješ, organizmus sa Ti poďakuje kompletne, čiže aj ten fyzický, aj psychický. Ja vo väčšej miere mám všetky recepisy ľahké, diétnejšie, možno sa Ti ešte aj nejaký iný hodí. @pacik - kľudne schosnuj tú bielu kapustu. Peknokulinársky víkend obom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia