Tento recept mám od kamaráta. Je to asi najlacnejší guláš, preto mu dal tento názov, lebo ušetrí a nie je hladný.
Postup
-
1
Na tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme trošku mletej papriky a olúpané, na plátky pokrájané zemiaky.Osolíme, okoreníme rascou a podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili masox a dusíme. Ked´sú zemiaky mäkké, pridáme olúpané a na kocky pokrájané špekáčky. Zalejeme zátrepkou, ktorú pripravíme zo smotany, v ktorej sme rozšľahali múku. Premiešame a ešte trochu povaríme.
varím niečo podobné, ale bez smotany, je to rýchle a dobré
Boli sme v Maďarsku a kúpili sme lecokolbász, boli sme veľmi hladní a tak nám neskutočne chutila iba tak, zahryznúť s dobrým mäkkým chlebíkom čo nás navnadilo, aby sme sa vrátili späť do obchodu a kúpili takú aj domov, vraj na "slepý guláš" ako sme to u nás volali.
Postup pri varení bol rovnaký ako uvádza Ferok, no veľké prekvapenie nastalo pri servírovaní, na dotaz a tú klobásu sme nedali ?? ..ale áno, lenže ona sa úplne stratila a zahustila guláš, skonštatovali sme, že sme si pochutili na zafarbenej múke a rastlinnej buničine:-)))