
Pikantné karé z diviaka
Mamkina kolegyňa je poľovníčka a keďže vie, že rada varím priniesla mi mäsko z čerstvo zabitého...

Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Maródujem, "túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam, že vás tým neotravujem....

Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám, čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu. Omáčka...

Cuketovo-syrové fašírky
Možno už unavujem s cuketami. Ale ostalo mi pol cukety čo som varila polievku, tak...

Perky so slivkovým lekvárom podľa Tonky
Pirohy - perky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom a posypané makom. Absolútna klasika....

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Vyprážané kapustové pirohy
Tento recept bol inšpirovaný svokriným receptom a zvyškami zemiakovej kaše :-D

Palacinky bez oleja
Neznášala som robiť palacinky! Vždy sa mi pri obracaní potrhali alebo na jednej strane pripiekli. Oleja...

Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...

Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Vysmážaný patizón
V letnom období veľmi obľubujem toto ľahké a zároveň aj lacné jedlo. :-))

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...

Makrely pečené na grile
Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru. Pokrájala som k...

Zapekaná cuketa s cestovinou
Cukety sa teraz nachádzajú určite skoro v každej záhradke, trhovisko alebo obchode. Verím, že...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Hovädzí guláš s hubami
Máte doma košík plný húb a neviete čo s ním. ? Tu je jeden recept. Ja...

Morčacie rezne v páperí
Také meno dostali... sú mäkučké a nadýchané... Môžeme pripraviť aj z kuracích prs. Príprava nenáročná,...

Tvarohové lívanečky
Všechny suroviny ušleháme. Lžicí nabíráme těsto a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Upečeme...

Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Športová večera bez sachrošov
Keďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť...