
Fazuľová polievka so zemiakovými guľkami a cibuľou
V recepte: Údené mäso so zamiakovo-hráškovým prívarkom som spomínala, že som varila aj fazuľovú polievku....

Hubová polievka – Hurban a Komenský
… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...

Cvikloto s grilovaným tofu
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu...

Špenátová žemľovka
Toto jedlo robievam keď mám chuť na jednoduchšie jedlo. Alebo keď mi ostane sendvič ako teraz.

Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...

Huspenina s kyslou cibuľou a praclíkom
V studenej vode umyjeme bravčové koleno, paprčky a kože. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme...

Huspenina
Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...

Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.

Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom
Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si...

Thajsko-čínsko-slovenská špecialita
Postup prípravy je veľmi jednoduchý, zvládne ho každý chlap. Po mojom prvom uvarený som bol ja...

Cestoviny so špagetovou tekvicou na sladko-kyslo
Špagetová tekvica je u nás doma veľmi obľúbená pre svoju variabilitu aj chuť. Urodilo sa mi...

Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku,...

Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...

Kurací závin s hubami a semienkami
Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že...

Tagliolini s čírovkou sivou
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z...

Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.

Tagliolini al nero di seppia
Dostal som jednoducho chuť na niečo fajnové :) Tento recept je náročnejší na rýchlosť a koordináciu...

Jahňacina so špenátom
Jahňacie mäsko a špenát je to pravé občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava v kombinácii s...

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou....

Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....

Párty rezníky
Dva druhy malých rezníkov akurát do ruky sú ako stvorené na akúkoľvek párty. Jedny sú pripravené...

Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...