Párance s ricottou fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 28. marca 2014
Párance s ricottou (fotorecept)
Foto: gordonko

kedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale Zobraziť celý popiskedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale bolo to fantastické

45 - 60 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

300 - 500 g
500 - 600 g
500 g +/-
1 ks




Postup

  1. 1

    suroviny : domácá ricotta , polohrubá múka , zemiaky , soľ , slanina a vajíčko

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zemiaky očistíme pokrájame na menšie kocky a dáme ich uvariť v slanej vode ..... cesto si urobíme vymiešaním múky , vajíčka a vlažnej vody podla potreby

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypracované cesto si vyvalkáme a nakrájame na pásiky

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a potom ho takto odtrhujeme a hádžeme do vriacej osolenej vody

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uvarené zemiaky premiešame s uvarenými kúsky cesta , osolíme

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme domácú ricottu a trochu zakapeme olejom

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotové polejeme masťou s oškvarkama a ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vnaťkou

    Párance s ricottou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mariamka
fiiha, ty si bol tusim na skoleni v Pukanci, vyzeraju fantasticky
elixir
Tak to by som si veru dala aj ja... :) teda, bez slaninky, ale s praženou cibuľkou si prosím :)
havino
akoby som pri tom hrnci moju mamu videla, takto cesto trhala veru, to bolo tak dobré jedlo,mama robievala aj s tvarohom a slaninou, ja som ich ešte nevarila, ohromne u teba vyzerajú, hned som ti dala všetky hviezdy, aj foto máš zas ukážkové, výborné všetko, celý recept
mariamka
@afataga toz troska tazko chapat pre "beznych" uzivatelov tie tvoje inotaje :)) ja som len chcela relevantne objasnit
jozka2
ja som videla ako to /na videu/robia zeny a Rovno hadzu do velkeho kotla,ja to nepoznamtakto sa u nas na vychode nerobilo,ale zase mamka robila take trhance odtrhavala kusy kedy aky sa jej odtrho,primerane rovnake a potom som mala najradsej s kyslou kapustou,mnohokrat nane myslym ake to cesto takto trhane bolo chutne,zaiste aj ze.halusky hadzane z loparika sa nedaju porovnat oproti pretlacanym cez dierky.
svedka
vsetko domace,take poctive,take pekne :) nechala by som sa ponuknut.
ivah
Ako sa robí domáca ricotta?
gordonko
@ivah ...pozeral som ten recept na Ricottu .... dnes nečakám 10 minut ...... po pridaní octa chvilku miešam a potom to dam na balkon ....cedím až na druhý deň .....aj sa dá naberačkou odobrať syrvátka takže máš menej roboty s cedením ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia