Foto: gordonko
kedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale Zobraziť celý popiskedysi dávno som to jedol na Pohronskej Poľhore ....sice s brindzou ,ale bolo to fantastické
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
suroviny : domácá ricotta , polohrubá múka , zemiaky , soľ , slanina a vajíčko
-
2
zemiaky očistíme pokrájame na menšie kocky a dáme ich uvariť v slanej vode ..... cesto si urobíme vymiešaním múky , vajíčka a vlažnej vody podla potreby
-
3
vypracované cesto si vyvalkáme a nakrájame na pásiky
-
4
a potom ho takto odtrhujeme a hádžeme do vriacej osolenej vody
-
5
uvarené zemiaky premiešame s uvarenými kúsky cesta , osolíme
-
6
pridáme domácú ricottu a trochu zakapeme olejom
-
7
hotové polejeme masťou s oškvarkama a ozdobíme pažitkou ,alebo petržlenovou vnaťkou
Diskusia k receptu