Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe
Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný...
Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...
Staročeské čápi s mákem – Opečené halušky s makom a so slivkovou omáčkou
Zemiaky uvareníme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajce a...
Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú...
Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....
Bucatini s paradajkovým pestom a so slaninou
Chutné cestoviny s omáčkou, ktoré varila dcéra.
Bezlepková kelová polievka
Polievku sme spestrili o sladké zemiaky, ktoré v kombinácii s kelom vniesli do tohto pokrmu nové...
Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Roláda dvoch stehien
Rolády, rolády, rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím, zeleninou, mletým mäsom, vajíčkami, kyslou kapustou,...
Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....
Cubana
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)
Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia,...
Palacinka plnená ovocím
Dá sa robiť aj s iným ovocím ako jahody, černice, maliny alebo čučoriedky. S mätou je...
Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...
Cestoviny a la Austria
Nemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a...
Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...
Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...
Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...
Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.
Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....
Špenátová polievočka s medvedím cesnakom
Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala...