Farebná fúzia
Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na...
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...
Hubová krémová polievka
Žemle zvrchu skrojíme, striedku vydlabeme, tak aby ostal asi 1 cm hrubý okraj. Striedku...
Kuracinka ala Margo
Toto jedlo si jedného dňa vymyslel môj priateľ, keď ho chytil veľký hlad. Určite niečo...
Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...
Soté so zemiakovou plackou
Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.
Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...
Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...
Šéfkine prsia
Tento recept mám od svojej šéfky, preto ten názov. Je chutný a nenáročný na prípravu, ktorá je...
Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...
Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....
Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou
Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného...
Gyros s tzatzikmi
Gyros: Mäso nakrájame na kocky alebo pásiky. Prisypeme gyros korenie a premiešame s olejom. Necháme...
Hovädzie plátky na jablkách
ďalší recept z mojej zbierky tento som si opísal z kalendára Naša gazdinka
Lasagne - nelasagne
Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré...
Roláda dvoch stehien
Rolády, rolády, rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím, zeleninou, mletým mäsom, vajíčkami, kyslou kapustou,...
Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...
Hubové rezníky
V starej kuchárskej knihe som našla hubové rezne. Skôr mi pripomínajú harulu bez zemiakov :-)
Plnené pstruhové roládky
Pred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file...
Posúch s mletým mäsom à la Calzone
do hodiny lacný a zaujímavý obed-čo viac si priať?. :)
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...
Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...
Staročeské čápi s mákem – Opečené halušky s makom a so slivkovou omáčkou
Zemiaky uvareníme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajce a...