Nitrianske kapustové šiflíky fotorecept

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 30. januára 2014
Nitrianske kapustové šiflíky (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks




Postup

  1. 1



    Cesto pripravíme z múky, vody, soli a vajca. Všetko v mise zmiešame do tuhého cesta, vyvaľkáme ho natenko a nakrájame nafliiačky. Uvaríme ich v slanej vode.

  2. 2



    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu a spolu restujeme.

  3. 3



    Šiflíky zmiešame s kapustou a podávame s údeninou alebo s opečenou kotletou z bravčového karé.

Diskusia k receptu

gargamelka
zaujímalo by ma čo chce byť to ružové na obrázku č. 2 - pretože v recepte nevidím ani slaninu či nejakú šunku / salámu, ale obrázok na mňa pôsobí akoby tam niečo také bolo.
Ak tam je šunka / salám, alebo slanina - prečo nie je v recepte?
mijaita
Na me to dela dojem neceho sladkeho, jako kdyby ten obrazek k receptu nepatril.
mijaita
@renulienka vazne? Hmmm, no proc ne, ale beze me! :-) Ja se slaninkou a pak je recept ňůňo eňo ! :-)
radost
i mne sa zdalo - že sú to hrozienka..ale asi to budú malé kocôčky opečenej údeniny..prípadne sklaninky..
kukulienka71
No to úvodné foto je rébus:-)mne sa tiež zdalo,že to sú hrozienka...na 2.obrázku vidím kúsky šunky a teraz sa mi zdá,že na tých hrozienkach je aj práškový cukor a lístky mäty!Ja mám rada kapustné fliačky naslano aj nasladko.
evanaaa
No, mňa by takáto porcia nepotešila, kapustové fliačky mám rada, ale klasické a na celý tanier, len s trochu iným postupom. A jednoduché, bez údeniny. U nás sa kapusta strúhala a podusila na malom množstve cukru, aj v prípade, že bola naslano. Ale dala by som si......