Pstruh na bylinkách

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 5. apríla 2012
Pstruh na bylinkách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g




Postup

  1. 1

    Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na oleji po oboch stranách.

  2. 2

    Na panvici speníme maslo, pridáme bylinky – šalviu, bazalku a polievame opečené filety. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou. Vhodná príloha – varené zemiaky, zemiakové pyré.

  3. 3

    Ako filetovať rybu: Umytého pstruha dáme na dosku a ostrým nožom rozrežeme.

  4. 4

    Opatrne popri kosti rybu režeme od hlavy k chvostu.

  5. 5

    Polovice ryby ešte očistíme od zvyšných kostičiek, dôkladne ich prezrieme.

Diskusia k receptu

tatranka
Zajtra idem kuchtiť pstrúžika,tak si ho pripravím podľa teba.Bylinky mám,pstrúžikov tiež.Teším sa.
nonna
Chválim fotopostup vykosťovania pstruha. Pre nás "diletantov" veľká pomôcka. Rozšafnosvieže Sviatky jari!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia