Pstruh na bylinkách
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 5. apríla 2012
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 5. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na oleji po oboch stranách.
- 2
Na panvici speníme maslo, pridáme bylinky – šalviu, bazalku a polievame opečené filety. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou. Vhodná príloha – varené zemiaky, zemiakové pyré.
- 3
Ako filetovať rybu: Umytého pstruha dáme na dosku a ostrým nožom rozrežeme.
- 4
Opatrne popri kosti rybu režeme od hlavy k chvostu.
- 5
Polovice ryby ešte očistíme od zvyšných kostičiek, dôkladne ich prezrieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu