
Fašírka
Mlete mäso osolime okorenime pridame vegetu trosku cervenej papriky zmiesame dame na alobal.

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Marinované kuracie prsia
ako som písala v predchádzajúcom recepte... podáwam to spolu s tými dusenými šampiňónmi a tofu a...

Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Zeleninové pánvičky
Skvělé kombinace zeleniny, těstovin, hub, kuřecího masa, bylinek, oliv, brambor ......

Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Pizza
Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme na veľkosť pechu. Ja dám cesto na papier na...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Bravčový Eintopf s ryžou, alias biacovský kotlet
Určite aj Vás mamky a zvlášť babičky poúčali, že na Nový rok sa nesmie variť a...

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Mangalica, ináč povedané fučka
Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Teplý tekvicový šalát s bulgurom
Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka....

Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.

Kuracie rolády s paprikovou nátierkou
Mäso vyklepeme cez fóliu, aby sa nepoškodila štruktúra mäsa. Osolíme, okoreníme a natrieme pastou...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ...