Famózne srdiečka na smotane
Niekto srdiečka nemusí, ale my ich milujeme. Ak aj vy určite vyskúšajte tento môj výmysel :)
Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi
Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo...
Geršňová (krúpová) polievka so šošovicou
Toto je môj jednoduchý spôsob na "geršňovú" polievku. Robím ju so šošovicou alebo fazuľou. Dnes...
Špenátové lasagne so sójovým mäsom a zeleninou
Nie som vegetariánka, ale niekedy sa mi žiada nahradiť živočíšne mäso sójovým alebo tofu. A...
Hašé z hovädziny so syrom
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z...
Špagety s cuketou
Cuketa a špagety vytvoria spolu s citrónovou šťavou a syrom skvelo ochutené jedlo.
Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...
Šalát z rukoly s camembertom a orechmi
Mali sme na večeru tento jednoduchý a veľmi chutný osviežujúci šalát z rukoly, camembertu, opražených...
Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.
Houbovník ze sušených hub
Houby přes noc namočíme. Na másle zpěníme cibuli a přidáme scezené houby. Podusíme a necháme...
Morčacie stehno na suchohríboch
Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou, necháme napučať. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky....
Buchty na pare plnené karamelom poliate krémom ganache
Sladkosť presladká... akurát pre prázdninujúce deti, ktoré za sladké aj laptop vymenia...
Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Nikuman (parené bochníčky)
Slovenská adaptácia japonského receptu, ktorý bol adaptovaný z čínskeho receptu :D Komplikované? Nie! Mňamky chutné :D Viac...
Chrumkavá nepečená pizza
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez...
Čierny koreň v smotanovej omáčke
Čierny koreň som sa odhodlala odskúšať len nedávno a páči sa mi jeho chuť, je to...
Morčací guláš s hubami
Recept mám od kamarátky. Robievame si ho často , lebo nám veľmi chutí.
Pečené kura na citróne
Komerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu!...
Provensálske zapekané prsia so zeleninou
Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a...
Bravčová panenka plnená gaštanmi
Tento recept vznikol, keď som vymýšľal, čo spraviť s pár gaštanmi, ktoré ostali.
Treska na vikingský spôsob
Zaujímam sa o škandináviu, kultúru vikingov a napadlo mi, že uvarím jedlo podobné tomu aké...
Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú,...
Zapečené rybie filety na kyslej smotane
jednoduchý recept mojej maminky, ktorý si oblúbili najma deti, čomu vdačáýžťčím kedže rybku zťažka dostanem...
Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.
Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím
Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...