Foto: adelka992
robila som ho zo stehna a bolo šťavnaté, môžte použiť aj inú časť z hovädziny, poprípade skombinovať s bôčikom ...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäsko si pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme majorán ,vajíčka, napučané rohlíky v mlieku , prelisovaný cesnak , nakrájanú cibuľku na jemno a vymiesíme aby sa s hmotou dobre pracovalo. Rozdelíme si ju na 2 časti a každú časť zabalíme do potravinárskej fólie a vytvoríme si šúlaním podlhovastý bochník, kt. z fólie vyberieme a dáme na plech, kt. je potretý olejom.Tak urobíme aj s druhým kusom.
-
2
Keď máme bochníčky na plehu ideme ich ,,mumifikovať,, :) poprekladáme ich slaninkou tá zabráni vysušovaniu a podlejeme ich teplou vodou, Pečieme, kontrolujeme a dolievame vodu aby nám neprihoreli.
My mame hovädziny až až chovame hovädzi dobytok tak preto , mladé mäsko :D
minulý víkend sme zabíjali ale mäsko nepredávame, sme veľká rodina je komu dať :)
tak si ma adoptuj a mozes mi dat :-), kazdopadne dakujem za odpoved a keby si mala nadbytok, som k dispozicii :-)
máme ho dostatok a z takejto zmesi robievam aj hamburgery