Pečené kurča s plnkou, ryža a opečené zemiaky

izabella929 - fotkaizabella929, 6. mája 2012

Dnes sme mali na obed kuracinku.Takto upravenú máme často na našom stole..

70 minút
príprava
200 minút
na 60 °C

Suroviny

1 ks celé
 podľa potreby
štipka
štipka
3 strúčiky
150 g
5 ks veľké
plnka z rohlíkov:
6 kusov
1 ks
štipka
štipka
1 dl
3 dl




Postup

  1. 1

    Kurča som umyla, rozrezala cez stred, osolila, okorenila, posypala červenou paprikou, pokrájala cesnak na drobné kúsky a posypala ním celé kurča...pokial sa kurča pieklo, pripravila som si plnku..pokrájala som 6 rohlíkov,rozbila jedno vajce, pridala mlieko,korenie, soľ a pokrájaný cesnak..zmes som zmiešala a poliala ním rohlíky.Alobal som potrela olejom a plnku som zabalia do alobalu a vložila do pekáča ku kurčaťu..Umyla som ryžu.Na rajnicu som dala malú lyžičku oleja, umytu ryžu som na oleji opražila a zaliala vriacou vodou..osolila, okorenila a dusila..zemiaky som očistila,, pokrájala na mesiačiky a upiekla na oleji.,

  2. 2

    Upečené kurča som rozrezala na 4 časti..kridla a stehná osobitne...Na tanier som uložila kôpku ryže, pečené zemiaky a pečené stehno,,,k tomuto vynikajúcemu nedelnému obedu som dnes urobila žihlavový šalát..listy žihlavy som umyla, namočila na pol hodinu do vlažnej vody,pokrájala na malé kúsky, poliala šťavou z citronu a pridala malú lyžičku cukru...no fajnotka...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

viceroy
Fanotka, to iste je, ale neni to suché bez šťavy? Suchá ryža, suchá plnka, suché stehno. Zrejme vám to tak chutí.
izabella929
@viceroy ,dík za pripomenutie, ale fakt som to až potom zbadala, že som nepoliala výpekom, keď som to sem dala ...sa opravedlňujem....
afataga
no veru fajnotka, ale akosi je toho vela na tom tanieri :-) mne staci ako priloha ta plnka
dogagador
myslim, ze keby som chcela urobit vsetko, co sa mi na vareche paci, stravila by som zivot len a len v kuchyni a uz by som sa odtial ani neodgulala ( ako smiesne vyzera to posledne slovo )....
evanaaa
Klasika, ale dobrá, až na to, že k plnke spravím iba ryžu , zemiaky už nie, a dávam viacej vajec, petržlenovú vňať a pridám aj pažítku. Známa ma naučila zamiešať do plnky aj jednu konzervičku pečeňovej paštéky, ale asi konzervy neuznávate, no nie je to zlé.
izabella929
@evanaaa , ano, každý to robí inak...) ja konzervy žiadne nekupujem...pridávam občas aj vňate, podľa toho,.aké práve mám...
figueras54
Recept vyzerá byť výborný, idem vyskúšať plnku, len sa chcem opýtať, či nie je veľa 3 dl oleja na 6 rohlíkov? Ďakujem:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia