Foto: izabella929
Dnes sme mali na obed kuracinku.Takto upravenú máme často na našom stole..
príprava
na 60 °C
Suroviny
1 ks celé |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
štipka |
|
3 strúčiky |
|
150 g |
|
5 ks veľké |
|
plnka z rohlíkov: | |
6 kusov |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 dl |
|
3 dl |
|
Postup
-
1
Kurča som umyla, rozrezala cez stred, osolila, okorenila, posypala červenou paprikou, pokrájala cesnak na drobné kúsky a posypala ním celé kurča...pokial sa kurča pieklo, pripravila som si plnku..pokrájala som 6 rohlíkov,rozbila jedno vajce, pridala mlieko,korenie, soľ a pokrájaný cesnak..zmes som zmiešala a poliala ním rohlíky.Alobal som potrela olejom a plnku som zabalia do alobalu a vložila do pekáča ku kurčaťu..Umyla som ryžu.Na rajnicu som dala malú lyžičku oleja, umytu ryžu som na oleji opražila a zaliala vriacou vodou..osolila, okorenila a dusila..zemiaky som očistila,, pokrájala na mesiačiky a upiekla na oleji.,
- 2
Upečené kurča som rozrezala na 4 časti..kridla a stehná osobitne...Na tanier som uložila kôpku ryže, pečené zemiaky a pečené stehno,,,k tomuto vynikajúcemu nedelnému obedu som dnes urobila žihlavový šalát..listy žihlavy som umyla, namočila na pol hodinu do vlažnej vody,pokrájala na malé kúsky, poliala šťavou z citronu a pridala malú lyžičku cukru...no fajnotka...dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu