Foto: babkamt
Kúpila som dva baklažány. Jeden som vysmažila v trojobale a syrovej strúhanke. Druhý som robila zapekaný so syrom, šampiňónmi, cesnakom, kyslou smotanou, paradajkami.
Postup
-
1
Menší baklažán som pridala do nákupného vozíka ja. Ten väčší strčil môj manžel. Doma som premýšľala, ako ich pripraviť.
-
2
Baklažán som nakrájala na kolieska 1 - 1,5 cm hrubé, osolila. Nechala som ho 30 minút postáť, nech sa vypotia.
-
3
Zatiaľ som si do strúhanky nastrúhala eidam.
-
4
Pripravila som si hladkú múku na obaľovanie. Do misky som rozbila 2 vajíčka s troškou mlieka, soli a 1 pl múky. Potom som baklažán utrela do sucha papierovou utierkou.
-
5
Baklažán som najprv obalila v múke, potom vo vajci, napokon v syrovej strúhanke. Upiekla som ich na oleji s masťou. Upečené som ukladala do sitka položeného na miske, aby odkvapkal prebytočný tuk.
-
6
Podávala som ho s varenými zemiakmi.
-
7
Poobede som zarobila kysnuté cesto z pol kilogramu múky. Z polovičky som spravila rožky plnené Margotkou. Z druhej polovice som spravila orechové vrkoče. Cesto som robila moje od oka.
-
8
Pohľad do záhrady:-)
krásne kvitne dlužicha-heuchera..je to kvet,ktorý má rôzne sfarbené listy i kvety..trvalka..dobre som poznala..??
a teraz tie kysnuté dobroty..!!napiekla si aj pre návštevu zďaleka..??do foroty..??
ty @babkamt nemáš chybu..určite tvoji blízki na návštevu radi prídu..
aj ja ti chcem byť blízka..
až mi srdce stíska.. :-)
Potešenie je na mojej strane:-) Teší ma, že by si prijala pozvanie na komplet obed:-)
Po obede sa mi žiadalo niečo sladké, tak som sa nechala inšpirovať novými receptami. Myslela som si, že sa bude syr pri vysmážaní pripaľovať, no bolo to v pohode.
:-)))))
Ďakujem za zaujímavé video. To je už iný level:-)