
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Kysnuté buchty s čokoládou
Dobroty z kysnutého cesta sú jednoducho božské a tie domáce sú samozrejme najlepšie!...

Špagety s kuracím mäsom
Tento recept na špagety s kuracím mäsom patrí medzi moje najobľúbenejšie hlavne kvôli nenáročnosti a pravdaže výbornej...

Bravčové pečené v alobale
Recept vznikol systémom čo dom dal, a zapáčil sa nám. hádam si aj vy pochutíte. Obmeny sú...

Bravčové koleno marinované
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, ...

Morčacia roláda s plnkou
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky...

Pizza so šunkou a šampiňónmi
Jednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať...

Cuketovo-mäsové fašírky s grilovaným baklažánom a chrumkavým šalátom
Ľahké letné jedlo plné lahodnej zeleninovej chuti.

Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...

Kuracie „vepřenky“
Vychádzal som z receptu na vepřenky od Flo z webu Kuchařka pro dceru....

Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke
Celá rodina mala chuť na omáčku ála sviečková. Mäsko som zkombinovala, čo dal mraziak. Ani som netušila,...

Čerstvé jarné rolky Nem Cuon
Známe vietnamské jedlo, ktoré kombinuje viacero chutí, no výborne spolu splývajú.

Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom...

Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....

Domáce tagliatelle vyrobené len ručne až do konca
Poznám viacero receptov na tagliatelle, ale tieto som vyrobila od začiatku až do konca ručne...

Plnené pečené zemiaky
Osobne zemiaky zbožňujem, opekané, fučku s kopou masla ale moje obľúbené sú tie z pahreby...

Utopenci z mletého mäsa
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou...

Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...

Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...

Hermelín plnený kapustou v zemiakovom cestíčku
Jak už jsem tady někde psala, "Pošli recept" je můj oblíbený časopis a hodně z něj...

Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....

Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi
Zohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi...

Zimný zemiakový gratin s kyslou kapustou
Dnes som spálil kopec energie v lese so psom na bežkách, tak som si výnimočne zaslúžil...

Kuracie na spôsob vindaloo
Keď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom...

Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...