Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/
Foto: izabella929
Dnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť, keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom Zobraziť celý popisDnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť, keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom naše hladné brušká.S touto kombináciou paprikáš a nokedle sme mali obed za malú chvíľku.. hlavne sme boli všetci najedení do sýta..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 |
|
2 |
|
1 |
|
1 ks |
|
štipka |
|
pľa chuti |
|
štipka |
|
na nokedle: | |
300 |
|
podľa chuti |
|
2 ks uvarené |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Pripravila som si králičie mäsko, poriadne som ho umyla a osušila...
-
2
Králičie mäsko som obalila v hladkej múke zo všetkých strán..na panvicu som si dala lyžicu oleja a králičie mäsko som na oleji opiekla...
-
3
postupne som pridala na opečenie všetky kúsky mäsa...
-
4
Do rajnice som dala lyžicu masti a pokrájala cibuľku na kocky...
-
5
Na opečenú cibuľku som dala červenú mletú papriku a zaliala som vodou.Nechala som chvíľku povariť a potom som do nej vložila opečené mäsko, osolila, okorenila a prikryla pokrievkou a nechala dusiť. Pačas dusenia som pridala do paprikášu 3 lyžice domáceho leča.
-
6
Pokial sa králik varil, urobila som si cesto na nokedle..Z hladkej múky, vajec a štipky soli s pridaním vody som vymiešala riedke cesto.
-
7
Dala som zovrieť do hrnca vodu a do vriacej som nahádzala haluštičky..
-
8
Hotové nokedle som vybrala zcedila a poliala troškou oleja....Na tanier som uložila nokedle, poliala šťavou z perkeltu..a uložila mäsko..
Diskusia k receptu