Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 25. marca 2012

Dnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť, keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom Zobraziť celý popisDnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť, keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom naše hladné brušká.S touto kombináciou paprikáš a nokedle sme mali obed za malú chvíľku.. hlavne sme boli všetci najedení do sýta..

4
porcie
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
2
1
1 ks
štipka
 pľa chuti
štipka
na nokedle:
300
 podľa chuti
2 ks uvarené
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Pripravila som si králičie mäsko, poriadne som ho umyla a osušila...

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Králičie mäsko som obalila v hladkej múke zo všetkých strán..na panvicu som si dala lyžicu oleja a králičie mäsko som na oleji opiekla...

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    postupne som pridala na opečenie všetky kúsky mäsa...

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Do rajnice som dala lyžicu masti a pokrájala cibuľku na kocky...

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Na opečenú cibuľku som dala červenú mletú papriku a zaliala som vodou.Nechala som chvíľku povariť a potom som do nej vložila opečené mäsko, osolila, okorenila a prikryla pokrievkou a nechala dusiť. Pačas dusenia som pridala do paprikášu 3 lyžice domáceho leča.

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Pokial sa králik varil, urobila som si cesto na nokedle..Z hladkej múky, vajec a štipky soli s pridaním vody som vymiešala riedke cesto.

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Dala som zovrieť do hrnca vodu a do vriacej som nahádzala haluštičky..

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Hotové nokedle som vybrala zcedila a poliala troškou oleja....Na tanier som uložila nokedle, poliala šťavou z perkeltu..a uložila mäsko..

    Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/ - obrázok 8

Diskusia k receptu

pivonka
Takýto paprikáš musí byť vynikajúci. Keby som mala možnosť, králiky by som chovala rada, iba zabíjať by ich nemal kto.
danculka
Tak,toto som už dávno nerobila,ako deti vyrástli,ale si viem tú chuť predstaviť,díky...super...
evanaaa
Mama robievala výborný paprikáš z rôzneho mäsa, aj by som si dala aj z králičieho, ale môj muž toto mäsko nechce ani vidieť, škoda. Mimochodom, nerobila si paprikáš, ale perkelt, to len tak naokraj, lebo o tom sa už viackrát debatovalo, ale dobré je jedno aj druhé.
svetlana9
nuž výraz "nokerle" alebo u Vás "nokedle" je zľudovalý z nemčiny. Ja by som to nazvala halušky - tak erdek po slovensky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia