
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

Super pizzové cesto bez vajec a droždia a ksichtíky na Halloween z neho
Bola som veľmi milo prekvapená týmto receptíkom na pizzové cesto. Je velmi chutné a super sa...

Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...

Dusený kel s cícerom
Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a...

Pizza zeleninová
Túto pizzu som vymyslela pre mojich domácich "dospelákov" ktorí sa chcú stravovať podľa princípov delenej stravy,...

Ragú z diviny
Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf...

Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre...
Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky patria medzi moje obľúbené jedlo. Je mnoho receptov na toto jedlo, avšak ja...

Quiche - jednoduchý recept
Quiche je francúzsky slaný koláč. Je to jednoduchý a rýchly recept na bežnú večeru alebo obed....

Morčacie plátky s medvedím cesnakom
Momentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle...

Bravčový tokáň s dubákmi
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.

Dekorované a pečené bravčové karé
Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K...

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste
Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do...

Hovädzia nožina na pive s medvedím cesnakom
Je to vlastne také trochu vylepšené carbonnade,

Chutná zapečená fazuľa
Komerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo...

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

Cesnakové špagety s vajíčkom
väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu...

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Šmykľavý šalát - ázijský
Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je...

Plnené vyprážané vajíčka
Recept som videla na ATV a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou a zároveň možnosťou meniť ho...

Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...

Párky v cibuľovej omáčke
Je to velmi jednoduchy recept, dost rychlo pripraveny. Velmi vhodny, ak mate pristup k...

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

Voňavé tuzemské cestoviny
Nikde inde som toto jedlo nejedla ani nevidela, dokonca ani ujo Google ho nepozná - len...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...

Domáce gnocchi s bešamelom, bryndzou a restovanými šampiňónmi
Čaru gnocchov sme podľahli vlani na dovolenke v Taliansku. Odvtedy sú často v našom jedálničku,...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky