Vyprážané chrumkavé kura
Foto: kucharka
Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-)) Recept “vymyslel” môj obľúbený Tom Kerridge.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie časti obalíme v jogurte alebo kyslej smotane a dáme marinovať do chladničky, minimálne na 1 hodinu, najlepšie cez noc.
-
2
V miske zmiešame múku a Maizenu s koreninami.
-
3
Kura po kúskoch obaľujeme v pripravenej múčnej zmesi.
-
4
A vyprážame na horúcom oleji, z každej strany.
-
5
Hotové necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
-
6
Môžeme podávať s čím nám chutí. U nás v lete so šalátom, v zime sa k tomu veľmi hodí Coleslaw.
Diskusia k receptu