Vyprážané kura
Vyprážané kura

Vyprážané chrumkavé kura

kucharka - fotkakucharka, 12. júla 2020
Vyprážané chrumkavé kura
Foto: kucharka

Nič zložité, ale zato chutné a chrumkavé. U nás doma si doslova olizujeme prsty :-)) Recept “vymyslel” môj obľúbený Tom Kerridge.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 porcií
250 ml (alebo kyslá smotana)
100 g
50 g
2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie časti obalíme v jogurte alebo kyslej smotane a dáme marinovať do chladničky, minimálne na 1 hodinu, najlepšie cez noc.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame múku a Maizenu s koreninami.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 2
  3. 3

    Kura po kúskoch obaľujeme v pripravenej múčnej zmesi.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 3
  4. 4

    A vyprážame na horúcom oleji, z každej strany.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 4
  5. 5

    Hotové necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme podávať s čím nám chutí. U nás v lete so šalátom, v zime sa k tomu veľmi hodí Coleslaw.

    Vyprážané chrumkavé kura - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre