Grilovaná ryba
výborná grilovaná rybka so šalátom z grilovaného baklažánu a pečenej papriky... niekedy treba aj niečo zdravšie :-)
Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...
Hovädzí guláš s fazuľou
tento recept ako aj ostatne čo budem pridávať mám ako moje osobné dedičstvo po mojej neb...
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra, zbaveného kože a vykosteného osolíme.
Pide - najlepšia turecká pizza
Tá najlepšia pide, akú som v živote jedla. Recept som si doniesla priamo z Turecka. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je fantastický....
Hovädzie plátky s uhorkami
Na PL masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a opečieme na cibuli....
Vyborná tenučká pizza
Suroviny na cesto zmiesime bud v pekarni alebo ručne a nechame kysnut 1/2 hod. Ja som cesto...
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Karé na kuriatkach
... do chrumkava upečené tenučké plátky bravčového karé s domácimi bazalkovými rezancami a kuriatkovou omáčkou. Toto...
Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!
Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Placky s kyslou kapustou a mäsom
Placky s kyslou kapustou na trošku netradičnejší spôsob. Sú pečené v rúre a môžete si na...
Pečené špagety s mäsovými guľkami
Piekli ste už špagety a im podobné cestoviny? Dajú sa aj upiecť v rúre, nemusia sa len variť. Je to jedlo z jedného hrnca....
Naša veľkonočná plnka s ryžou
Toto jedlo milujeme všetci a tešíme sa naň celý rok. U nás sa čo si pamätám - robila veľkonočná plnka vždy s ryžou....
Srnčí guláš
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.
Zemiakové wafle-placky a príloha z baklažánu
Tento recept uverejnujem hlavne pre tych, ktori si chcu pochutnat na zemiakovych plackach, ale chcu...
Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...
Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...
Hríbovo-zemiaková quiche
Na Vareche pribudlo v poslednom case viacej hribovych receptov. Spomenula som si na tuto hribovu quiche,...
Pirohy plnené slivkovým lekvárom
Tentokrát nám v Slovenských dobrotách folklorista Jozef Mak spolu s operným spevákom Jánom Babjakom pripravili jedno z...
Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...
Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Srnčie karé na zemiakových lievancoch
Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila...
Galantína z kuracích stehien
Zaujal ma recept michelinského šéfkuchára Pospíšila, ktorý občas uvarí nejakú dobrôtku s Magálovou. Možno ste...
Pšenový nákyp
Doma nám veľmi chutil, tak snáď bude i Vám. Nie je to môj recept ale...
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.
Domácí noky opečené s cibulkou a anglickou slaninou
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a ještě teplé na jemno nastrouháme...
Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...
Tvarohové šišky bez kysnutia
Tieto šišky sú super v tom, že nekysnú a teda večera môže byť na stole do...
Zemiakové vaničky
Variácia na plnené zemiaky, ktoré určite už každý skúšal. Ale každý trochu inak. Akú...