Jednoduché a rýchle cestoviny s kuracím mäsom a nivovou omáčkou
Uvarte si hoci aj dnes na obed cestoviny podľa obľúbeného receptu 2. vicemiss Slovensko Jany Vozárovej....
Pečené kuracie stehienka na zelenine
Takto to dopadne ked gazdinka ide varit , , co dum dal, , no musim potvrdit...
Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...
Kuracie stehná na sušených dubákoch
Dnešný obed som robila z kuracích stehien. Skvelú chuť im dodali sušené dubáky.
Bravčové soté s lečom a zemiakovou plackou
Na rezance nakrájame 300 g bravčoveho mäsa. Na oleji orestujeme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 2...
Bezlepkové bobaľky (opekance) alebo dukátové buchtičky
Bobaľky ako sa u nás na východe nazývajú opekance boli pre mňa najväčšou výzvou tieto Vianoce...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Korenené tofu s brokolicou
Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou cibuľkou a cesnakom :)
Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...
Jemný karfiolový nákyp so šampiňónmi a so syrom /fotorecept/
Tento karfiolový nákyp pripravujem so šampiňonmi, strúhaným syrom a kyslou smotanou. Je to ľahká večera,...
Kuracie prsia na sladkokyslo
Sladkokyslá omáčka spojená s kuracím mäsom a údeným syrom je vynikajúci zážitok pre experimentátorov :)
Zeleninový cestovinový šalát
Extra zeleninový cestovinový šalát s bielym jogurtom a množstvom chutí :)
Koložvárska kapusta vegánska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju...
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Kuracie prsia smotanovej omáčke
Kuracie prsia pokrájame na kocečky a premiešame s korením a s olejom. Zohrejeme panvicu a opražíme mäsko...
Sviečková z morčacieho mäsa
Do hrnca dáme asi 1 1/2 l vody a všetky ingred. , ako cukor, ocot, soľ, ...
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....
Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....
Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou
Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....
Výborné kuracie medailóniky
Kuracie prsia sú pre mnoho ľudí suchým mäsom, ale pravdou je, že ich treba len vedieť správne pripraviť, aby zostali šťavnaté....
Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...
Pečená brokolica
Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť...
Pórový slaný koláč quiche
Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa...
Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa...