Foto: enerrgizer
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ba až skoro vegetariánske...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...nakrájame si zeleninu na jemno, asi takto...nepísal som množstvá, každý si namieša podľa svojej chuti...
-
2
...uvaríme rezance podľa návodu, tie moje stačilo namočiť do vriacej vody. Zeleninka je nakrájaná, tak dáme rozpáliť wok, ale nie až tak, aby sa nám prepálil olej :-) a postupne pridávame zeleninu, začíname cibuľou, cesnakom, potom pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu, papriku a nakoniec čili papričku, opekáme len chvíľku cca 1-2 minútky...
-
3
...pridáme sójovú omáčku, dochutíme soľou a sezamovým olejom a pridáme rezančoky :-) chvíľku opekáme. Kto chce, môže k zeleninke pridať aj nakrájanú dusenú, alebo inak týranú šunku...dobrú chuť
@enerrgizer máš to dobré,aj tie suroviny.Sezamový olej už nebol a nemám ani ja doma.Musíme sa pozrieť v zdravej výžive tam asi bude.Ale postačí aj olivový..myslím.Výhoda varenia aj pre jednu osobu.