
Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem
Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...

Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...

Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob
Bravčovú alebo hovädziu pečeň mám veľmi rád.

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila maminka s babičkou....

Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie...

Ryba v lístkovom ceste
Čo dať do lístkového cesta sa ma pýta kamarátka. Moja odpoveď je: čokoľvek :-) Zbožňujem lístkové...

Domáca vínna klobása
Vinnou klobásu máme doma velice rádi, ale protože bydlíme na odlehlé malé vesničce, dostaneme ji...

Varené hovädzie líčka s chrenovou omáčkou
Jednoduchý, ale chutný recept. Trošku je dnes problém zohnať kvalitný čerstvý chren, ak nemáte...

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

Kuťa (kutja)
Co je "kuťa" jistě někteří znají. Já se s ní setkala zatím jen 2x. Z...

Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...

Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Mäsovo cuketová roláda a zemiaky s Hokkaido
Náš dnešný nedeľný obed bol v znamení dopestovanej zeleniny z našej záhradky...

Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na...

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Lievance - dolky
Kysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som...

Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Pikantné rybacie fašírky
Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som...

Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...