
Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...

Brokolicové fašírky
Kúpila som si brokolicu celkom na niečo iné, ale hned som nemala čas to robiť a...

Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.

Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Zapekaný karfiol s mletým mäsom
Recept pochádza z maďarskej televízie a je veľmi chutný. Je to relácia Laci Baciho kuchyňa.

Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Hliva na chalupársky spôsob
V decembri minulého roka sme si kúpili chalupu, nuž zbierame recepty, ktoré tam budeme variť....

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Šošovicovo-karfiolový dhal
Na zohriatom oleji niekoľko minút opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler a mrkvu. Pridáme nadrobno...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Kuracia živánska
Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a pritom chutný recept, ktorý zvládnu určite všetci. Aj manželia ktorí...

Závin z lístkového cesta, plnený cuketou, šunkou a syrom
Jednoduchý cuketový závin so šunkou a syrom. Veľmi chutná rýchla večera alebo ľahší obed.

Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Zapečené kuracie prsia s broskyňou
Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Pravé moravské buchty podľa tety Štefky
Tento recept som získala už dávno od manželovej tety, ktorá sa narodila v rakúskom Angerne, ...

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...