Foto: mesiar50
Nenáročný recept na prípravu.Zvládne ho hociktorý laik.
porcií
príprava
Suroviny
9 ks (podľa potreby) |
|
2 konzervy (podľa vašej potreby) |
|
400 g (mix hocijakej zeleniny) |
|
80 g |
|
cca 150 ml |
|
Prísady : | |
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná pokoreníme a mierne posolíme.
-
2
Ďalej mäso z oboch strán prudko posmažíme pokiaľ nechytí zlatohnedú kôru.Netrvá to dlho asi 4-5 minút.Vysmažené mäso dáme zatiaľ bokom a zakryjeme ho pokrievkou.
-
3
Na výpeku z mäsa posmažíme mix posekanej zeleniny.Zmes neustále miešame,lebo sa nám môže skoro pripáliť.
-
4
K posmaženej zelenine potom pridáme paradajkový pretlak a v smažení pokračujeme. Tento proces trvá iba pár minút,len aby sa nám kyseliny z pretlaku uvolnili a pretlak sa nám roztopil.
-
5
Na hotovù zeleninu nalejeme zhruba 1000 ml teplej vody,vložíme do nej posmažené kuracie mäso.K vývaru pridáme koreniny.Zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme 15 minút.
-
6
Po uplynutí 15-tich minút pridáme k pripravujúcemu sa jedlu oplàchnutú fazuľu a dielo povaríme ešte zo 5 minút.Ja som pridal 2 x 465 g fazuľe ,ale vy si recept upravte prosím podľa vášho gusta a možností.Pri konci varenia guláš ochutnáme a keď treba ,,doladíme" ho prísadami,alebo vodou.K dnešnému obedu vám želám dobrú chuť.
Áno,farebné a zelenina jedlo pekne zahustí.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)
@frezia68
Milá @frezia68 , vynechala si parenú knedľu ktorú mám veľmi rád, ale nestihol som ju spraviť.Ale ako píšeš aj chlebík nám postačì.Srdečná vďaka. :-)
chlapče milý..ty sa hladný vo svete nestratíš..
raz sladkým..potom mäsovým..tu prekvapíš..
mám tvoju stránku rada..
aalee..však ty to "víš"..:-)
Ok pošlem zajtra, dnes pošta nechodí, ale chlebík musí byť tvoj domáci.Srdečne ti ďakujem.
@radost
Ďakujem ti pekne za peknú básničku a keď variť tak samozrejme fazuľu väčšiu, aby sme mali do čoho zahryznúť. :-)
@izabella929
Ďakujem ti srdečne.
Som rád, že sa ti jedlo páči.Moc ti ďakujem a tiež pekne pozdravujem z nizozemska do sk.
@kukulienka71
Jedlo je to naozaj sýte a chutné tak ako píšeš.Ďakujem ti pekne.
@manya
Potešenie je na mojej strane milá @manya , že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti pekne.
Veľmi pekne ti ďakujem priateľu.
Pravda je taká, že som najprv uvažoval pridať prílohu buď parenú knedľu, alebo kuskus, ale napokon to zostalo pri chlebíku.Srdečne ti ďakujem milá
@3sandra3 .
Vážim si tvoju pochvalu kamarát Feri v ďalekej USA a veľká vďaka.
,,Ježiškove husličky",fotky nechajme radšej tak, tu v nl. ich robím s mobilným telefónom..sú o ničom..Nemáš mi čo ďakovať.Ja ti ďakujem srdečne. :-)
Tak je ako píšeš, milá Janka.Jednoduché a rýchle a dokonca aj docela chutné.Samo, že by k jedlu pasovala aj ryža, zemiaky, knedľa, halušky (nokerle) atď.
Ďakujem ti srdečne.
Suroviny na guláše sa dajú rôzne variovať či už pridaním zemiakov, mrveničky (cestovín)
hríbov atď.a samozrejme korenín podľa svojej chuti.To, že si zabudla na majoránku, nie je žiadna chyba.Do originál maďarského gulášu sa tuším ani nepridáva.Janka,ďakujem ti veľmi pekne za odskúšanie receptu a milú odozvu.Som naozaj rád, že ti jedlo chutilo.