Dusené kuracie mäso s fazuľou fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 1. novembra 2015
Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept)
Foto: mesiar50

Nenáročný recept na prípravu.Zvládne ho hociktorý laik.

9
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

9 ks (podľa potreby)
2 konzervy (podľa vašej potreby)
400 g (mix hocijakej zeleniny)
80 g
cca 150 ml
Prísady :
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná pokoreníme a mierne posolíme.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej mäso z oboch strán prudko posmažíme pokiaľ nechytí zlatohnedú kôru.Netrvá to dlho asi 4-5 minút.Vysmažené mäso dáme zatiaľ bokom a zakryjeme ho pokrievkou.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na výpeku z mäsa posmažíme mix posekanej zeleniny.Zmes neustále miešame,lebo sa nám môže skoro pripáliť.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K posmaženej zelenine potom pridáme paradajkový pretlak a v smažení pokračujeme. Tento proces trvá iba pár minút,len aby sa nám kyseliny z pretlaku uvolnili a pretlak sa nám roztopil.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na hotovù zeleninu nalejeme zhruba 1000 ml teplej vody,vložíme do nej posmažené kuracie mäso.K vývaru pridáme koreniny.Zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme 15 minút.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po uplynutí 15-tich minút pridáme k pripravujúcemu sa jedlu oplàchnutú fazuľu a dielo povaríme ešte zo 5 minút.Ja som pridal 2 x 465 g fazuľe ,ale vy si recept upravte prosím podľa vášho gusta a možností.Pri konci varenia guláš ochutnáme a keď treba ,,doladíme" ho prísadami,alebo vodou.K dnešnému obedu vám želám dobrú chuť.

    Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

katka78
Takéto farebné a sýte jedlá mám na jeseni najradšej :-)
frezia68
A kde sú bandurky,švábky,grule a či...? Aj mne by chutilo zajedať s chlebom,také miš-maš mám rada :-)
mesiar50
@katka78
Áno,farebné a zelenina jedlo pekne zahustí.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)

@frezia68
Milá @frezia68 , vynechala si parenú knedľu ktorú mám veľmi rád, ale nestihol som ju spraviť.Ale ako píšeš aj chlebík nám postačì.Srdečná vďaka. :-)
babkamt
chutne si navaril. Ja si prosím s krajcom chleba:-)
radost
takúto kombináciu som ešte nevarila..no dávam do pamäti-bych to budúci týždeň napravila..fazuľu našu dám..či veľkú-či menšiu-len nad tým dumám..poradíš..??
chlapče milý..ty sa hladný vo svete nestratíš..
raz sladkým..potom mäsovým..tu prekvapíš..
mám tvoju stránku rada..
aalee..však ty to "víš"..:-)
terinka55
U mňa za 5*, takéto jedlo mám rada. Dobre si navaril. Chválim a pozdravujem.
manya
tak tento recept vyskúšam, páči sa mi;
mesiar50
@babkamt
Ok pošlem zajtra, dnes pošta nechodí, ale chlebík musí byť tvoj domáci.Srdečne ti ďakujem.

@radost
Ďakujem ti pekne za peknú básničku a keď variť tak samozrejme fazuľu väčšiu, aby sme mali do čoho zahryznúť. :-)

@izabella929
Ďakujem ti srdečne.
mesiar50
@terinka55
Som rád, že sa ti jedlo páči.Moc ti ďakujem a tiež pekne pozdravujem z nizozemska do sk.

@kukulienka71
Jedlo je to naozaj sýte a chutné tak ako píšeš.Ďakujem ti pekne.

@manya
Potešenie je na mojej strane milá @manya , že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti pekne.
3sandra3
tiež by som si dala takúto skvelú večeru s krajcom čerstvého chleba.... šikovný si, dobre si navaril :-)
3sandra3
ešte som zabudla.... dávam si KK a uvarím si aj ja takúto dobrôtku .
mesiar50
@3sandra3
Pravda je taká, že som najprv uvažoval pridať prílohu buď parenú knedľu, alebo kuskus, ale napokon to zostalo pri chlebíku.Srdečne ti ďakujem milá
@3sandra3 .
sracz
Milerád by som ochutnal Tvoju "kuchyňu" Laci Mäsiar, @mesiar50 kamarát de Tulippe. Ak pre niečo mám "slabosť", tak je to práve fazuľa! Na bársaký spôsob! No a dusená kuracina navyše, ju náležito hviezdičkuje od "mlečnej dráhy až po čiernu dieru"!
45678
@mesiar recept poidla mojej chuti,pekne prezentovany fotka ako od profesionala☺rada sa pristavim pre inspiraciu pri Tvojich receptoch,vdaka.
mesiar50
@45678
,,Ježiškove husličky",fotky nechajme radšej tak, tu v nl. ich robím s mobilným telefónom..sú o ničom..Nemáš mi čo ďakovať.Ja ti ďakujem srdečne. :-)
janger
Lacko, taketo jedla mam rada. Pomerne jednoduche varenie, same zdrave veci, za chvilu hotove...Mne k tomu uz ani nic viac netreba, ked tak, aj ryza by pasovala, myslim...
mesiar50
@janger
Tak je ako píšeš, milá Janka.Jednoduché a rýchle a dokonca aj docela chutné.Samo, že by k jedlu pasovala aj ryža, zemiaky, knedľa, halušky (nokerle) atď.
Ďakujem ti srdečne.
45678
@mesiar "jeziskove husliucky" ako moze existovat taky skromny profesional?
janger
Lacko, @mesiar , pozri, varila som podla teba :-)... Pouzila som hnedu a kidney fazulu. A az teraz vidim, ze som zabudla majoran, ale nevadi, nechyba...Vyborne, odporucam. Dakujem za recept :-).


mesiar50
@janger
Suroviny na guláše sa dajú rôzne variovať či už pridaním zemiakov, mrveničky (cestovín)
hríbov atď.a samozrejme korenín podľa svojej chuti.To, že si zabudla na majoránku, nie je žiadna chyba.Do originál maďarského gulášu sa tuším ani nepridáva.Janka,ďakujem ti veľmi pekne za odskúšanie receptu a milú odozvu.Som naozaj rád, že ti jedlo chutilo.
babucka
Urcite este tento tyzden vyskusam,slinky sa zbiehaju nan,vdaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia