Foto: levanderka
Robila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :) Fotka je z internetu Zobraziť celý popisRobila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :) Fotka je z internetu ale vyzerá úplne rovnako
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hokkaido si umyjeme, nešúpeme. Rozpolíme, dužinu vydlabeme a nakrájame si tekvičku na kocky asi 2x2 cm.
- 2
Pripravíme si zmes olivového oleja asi (100 ml), balzamikového octu a soli. Hokkaido dáme na pekáč, kde je papier na pečenie a touto zmesou polejeme hokkaido. Dáme do rúry na 15 minút pri teplote 180-200 °C
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Na zvyšnom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zemiaky, zalejeme troškou vody a necháme ich dusiť asi 10 minút.
- 4
Potom pridáme upečenú hokaido, zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne mleté korenie, muškátový oriešok, soľ a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.
- 5
Ak sú už zemiaky mäkké polievku rozmixujeme ponorným mixérom, a pridáme smotanu na varenie. Počkáme kým polievočka nezovrie a odstavíme.
- 6
Polievka sa môže podávať teplá ale aj studená. Navrch je dobré dať si tekvicový olej a lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu