
Bravčové mäsko s artičokami
Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.

Guľky zo zemiakového cesta bez lepku
Guľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v prípade časovej tiesne a veľkého hladu :-)...

Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

Zemiakové krokety s vegan burgrom a cesnakovým dresingom
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme, kým nie sú mäkké. Vodu scedíme, ...

Bučiansky plnený kapor
Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom
Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Pečeňové šúlance
Tento recept mám od svokry a velmi chuti mojim obidvom detom je trocha pracny ale oplati sa...

Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...

Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

Risotto Amarone
Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...

Jaternice so zeleninou a slaninou
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku
Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

Mandľová polievka – Zupa migdałowa
Mandle spařím, oloupu a umelu na strouhací mašince. Kdo nemá strouhací mašinku, ten si...

Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

Pstruh s plnkou zo šampiňónov
Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

Makový pampúch plnený jahodovou penou
Milujem jedlá , ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách...

Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...