Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Fake Ramen s treskou

Cestoviny

Zrýchlená verzia jednoduchého japonského ramenu, hotová do 30 minút!

prazdny

Bravčové mäsko s artičokami

Bravčové mäso

Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.

prazdny

Guľky zo zemiakového cesta bez lepku

Hlavné jedlá

Guľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v prípade časovej tiesne a veľkého hladu :-)...

prazdny

Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi

Bravčové mäso

V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

prazdny

Zemiakové krokety s vegan burgrom a cesnakovým dresingom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme, kým nie sú mäkké. Vodu scedíme, ...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou

Hlavné jedlá

Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

prazdny

Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom

Bezmäsité jedlá

Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...

prazdny

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina

Hlavné jedlá

Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...

prazdny

Pšenový nákyp so slivkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

prazdny

Pečeňové šúlance

Hlavné jedlá

Tento recept mám od svokry a velmi chuti mojim obidvom detom je trocha pracny ale oplati sa...

prazdny

Zeleninové kedgeree

Bezmäsité jedlá

Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

prazdny

Domáce vege ravioly

Cestoviny

Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...

prazdny

Rybacia fileta na fazuľke

Hlavné jedlá

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

prazdny

Risotto Amarone

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...

prazdny

Jaternice so zeleninou a slaninou

Bravčové mäso

Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

prazdny

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku

Bravčové mäso

Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

prazdny

Mandľová polievka – Zupa migdałowa

Bezmäsité jedlá

Mandle spařím, oloupu a umelu na strouhací mašince. Kdo nemá strouhací mašinku, ten si...

prazdny

Camarão na Moranga

Hlavné jedlá

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

prazdny

Jednoduché zapečené „sushi“

Hlavné jedlá

Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Pstruh s plnkou zo šampiňónov

Hlavné jedlá

Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

prazdny

Makový pampúch plnený jahodovou penou

Koláče

Milujem jedlá , ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách...

prazdny

Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami

Cestoviny

Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

prazdny

Hráškovo-syrové placky so šunkou

Hlavné jedlá

Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...