
Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Tvarohové guľky zo Žitného ostrova
Pripravte si vynikajúce letné jedlo z dobrého tvarohu s lesným ovocím a kyslou smotanou.

Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka
Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...

Grilovaný rezeň s chrenom
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.

Smažené kapustové závitky
Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...

Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá
Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Citrónové kura na višňovej redukcii so zapekaným karfiolom
U nás doma sa kuratenka pripravujú dosť často. Máme ich radi na všelijaké spôsoby. Tento...

Cestoviny na zelenej tráve
Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Plnené letné kaleráby s rybími filetami
Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.

Bezlepkové fussiloto
tento recept je môja dnešná improvizácia, doma som mala 1 ks panenky a čo s ňou?...

Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami
Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné....

Makový pampúch plnený jahodovou penou
Milujem jedlá , ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách...

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa
Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

Ryža na spôsob carbonara
Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....

Čerešnový trhanec
V sladkej smotane , alebo mlieku rozšlaháme žľtky, cukor sol, a múku. Z bielkou ušlaháme tuhý sneh...