Žltý hrach s bulgurom

blissofplants - fotkablissofplants, 8. novembra 2021

Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma.? Namiesto tekvice môžete použiť mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový zeler a Zobraziť celý popisVäčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma.? Namiesto tekvice môžete použiť mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový zeler a paradajky alebo paradajkové pyré. Super týždeň všetkým prajem.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
50 g
1-2 strúčiky
1/4 ks
1/4 ks
200 g (namočený cez noc vo vode)
700-800 ml




Postup

  1. 1

    Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájaný pór s paprikou a restujeme pár minút.

  2. 2

    Pridáme zopár karí listov, horčičných semienok a nadrobno nakrájaný cesnak a premiešame.

  3. 3

    Vopred namočený hrach dobre prepláchneme a dáme do hrnca spolu s ošúpanou na malé kúsky nakrájanou tekvicou. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme zhruba 30 minút alebo kým je hrach uvarený.

  4. 4

    Dobre ochutíme. Podávame s uvareným bulgurom, ryžou alebo zemiakovou kašou.

  5. 5

    Ozdobíme čerstvými listami bazalky alebo koriandrom.

Diskusia k receptu

kukulienka71
tento recept ma zaujal, lebo by som rada používala žltý hrach aj inak ako na kašu. Dnes teda skoro vegan obed, ja som totiž do základu pridala aj kúsok slaninky:-) tekvicu som varila zvlášť, lebo sa rýchlo rozvarí, a piekla som ešte pikantný korenený karfiol od @ energizer v rúre k tomu. Manžel si dal tiež, ale dobre si to posypal strúhaným syrom. Aj keď s miernou úpravou, ale v rámci znižovania spotreby mäsa ďakujem za tvoje recepty, budem sa naďalej inšpirovať. Chutilo nám.


1x haji