Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma.? Namiesto tekvice môžete použiť mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový zeler a Zobraziť celý popisVäčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma.? Namiesto tekvice môžete použiť mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový zeler a paradajky alebo paradajkové pyré. Super týždeň všetkým prajem.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL podľa vlastného výberu |
|
| 50 g |
|
| 1-2 strúčiky |
|
| 1/4 ks |
|
| 1/4 ks |
|
| 200 g (namočený cez noc vo vode) |
|
| 700-800 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájaný pór s paprikou a restujeme pár minút.
- 2
Pridáme zopár karí listov, horčičných semienok a nadrobno nakrájaný cesnak a premiešame.
- 3
Vopred namočený hrach dobre prepláchneme a dáme do hrnca spolu s ošúpanou na malé kúsky nakrájanou tekvicou. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme zhruba 30 minút alebo kým je hrach uvarený.
- 4
Dobre ochutíme. Podávame s uvareným bulgurom, ryžou alebo zemiakovou kašou.
- 5
Ozdobíme čerstvými listami bazalky alebo koriandrom.
Tiež hrach:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu