Zadymená kačacia pečeň na víne
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 8. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň umyjeme, zbavíme žiliek, osolíme, okoreníme. Víno s medom privedieme do varu, vložíme osolenú a okorenenú pečeň. Na miernom ohni varíme 20 minút. Kačaciu pečeň vyberieme a necháme vychladnúť. Víno s medom redukujeme až do riedkeho sirupu, potom necháme vychladnúť, vložíme doň pečeň a necháme odležať 4 hodiny.- 2
Pred podávaním nakrájame na plátky, podlejeme sirupom a zľahka zadymíme. Do hrnca vložíme bukové piliny, podpálime a údime v parnom hrnci na knedle alebo v sitku a prikryjeme pokrievkou.- 3
Brioška na plechu: Celé vajcia, žĺtky a cukor vyšľaháme na penu. Potom pridáme múku, kvasnice, maslo, soľ, všetko vymiešame na hladké cesto a necháme na teplom mieste prikryté kuchynskou utierkou nakysnúť tri hodiny. Nakysnuté cesto dáme do vymasteného plechu a pečieme pri 160°C 40 minút. Briošku nakrájame a opečieme na panvici dozlata. Pri podávaní ozdobíme čerstvými bylinkami alebo sakurou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu