Zadymená kačacia pečeň na víne

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 8. apríla 2016
Zadymená kačacia pečeň na víne
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g
700 ml
50 g
300 g
2
60 g
23 g
500 g
400 g
12 g




Postup

  1. 1


    Kačaciu pečeň umyjeme, zbavíme žiliek, osolíme, okoreníme. Víno s medom privedieme do varu, vložíme osolenú a okorenenú pečeň. Na miernom ohni varíme 20 minút. Kačaciu pečeň vyberieme a necháme vychladnúť. Víno s medom redukujeme až do riedkeho sirupu, potom necháme vychladnúť, vložíme doň pečeň a necháme odležať 4 hodiny.

  2. 2


    Pred podávaním nakrájame na plátky, podlejeme sirupom a zľahka zadymíme. Do hrnca vložíme bukové piliny, podpálime a údime v parnom hrnci na knedle alebo v sitku a prikryjeme pokrievkou.

  3. 3


    Brioška na plechu: Celé vajcia, žĺtky a cukor vyšľaháme na penu. Potom pridáme múku, kvasnice, maslo, soľ, všetko vymiešame na hladké cesto a necháme na teplom mieste prikryté kuchynskou utierkou nakysnúť tri hodiny. Nakysnuté cesto dáme do vymasteného plechu a pečieme pri 160°C 40 minút. Briošku nakrájame a opečieme na panvici dozlata. Pri podávaní ozdobíme čerstvými bylinkami alebo sakurou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je na obrázku konečná úprava aj so spomínanou brioškou.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia