Jogurtovo–zázvorové prsičká
František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrájame naprieč vlákna na rezníky. Do jogurtu najemno nastrúhame zázvor, pridáme vajcia, soľ a dobre premiešame. Do marinády vložíme rezníky a necháme minimálne 12 hodín marinovať.
- 2
Potom rezne vyberieme, necháme odkvapkať marinádu, ale nezotierame ju. Obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.
- 3
Podávame s pečenými zemiakmi či s novými petržlenovými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Namiesto tatárskej omáčky odporúčame jogurtový dresing.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu