Jogurtovo–zázvorové prsičká

František Mátéffy
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády na Sliači–Sielnici, 27. apríla 2014
Jogurtovo–zázvorové prsičká
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600-700 g
200 ml
2 ks
 (stačí veľkosť vlašského orecha)
250-350 ml




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame naprieč vlákna na rezníky. Do jogurtu najemno nastrúhame zázvor, pridáme vajcia, soľ a dobre premiešame. Do marinády vložíme rezníky a necháme minimálne 12 hodín marinovať.

  2. 2

    Potom rezne vyberieme, necháme odkvapkať marinádu, ale nezotierame ju. Obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.

  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi či s novými petržlenovými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Namiesto tatárskej omáčky odporúčame jogurtový dresing.

Diskusia k receptu

jozka2
vyzera to zaujimavo s tym zazvorom,treba vyskusat
klotilda
Ten zázvor v marináde je zaujímavý. Najbližšie morčacie prsia urobím podľa tohto receptu.
bambulka51
zázvor milujem,pridávam aj k cesnaku....ja by som bez zemiačkov...výborný recept
ilusa
No tak toto sa vyskusa,musi byt dobrotka
valeri
vždy som ich robila len marinované v jogurte s cesnakom, ale aj so zázvorom to musí byť dobrota. KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia