
Žemľovka
Rohlíky nakrájame na kolieska, mlieko zohrejeme, horúcim -nie prevareným- mliekom zalejeme rohlíky, a pomiešame,...

Kanadské kuracie prsia
Prsia prerežeme po dĺžke na plátky, ak sú tučné aj na tri plátky. Posolíme a...

Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.

Vaneskin eintopf
Tento recept pochadza od mojej starej mamy... zo zaciatku som ho nemusela, hovadzie maso som nemala...

Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille
Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený...

Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...

Koláč funghi
Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

Kapor pečený s jablkami a chrenom
Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

Tortička z diviny a rezancov
Uvarenú divinu a šampiňóny nakrájame na rezance a opečieme na masle.

Kuracia fašírka+polievka
Tento recept som si vytvorila sama. Je úsporný, lebo z jedného kurčaťa je aj polievka, aj hlavné...

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

Vyprážaný oštiepok
Mám rád syry, a tak som skúsil vypražiť oštiepok, chutil mi, ak chcete môžete...

Hrniec
Tento hrniec vznikol z pôvodného Srbského hrnca. Do toho ale ide mäso. Ako mladí nájomníci...

Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z...

Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

Kuracie rezne s údeným a so šunkou
Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

Farebné kura
Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

Pečené zemiaky s brokolicovou penou
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.