
Knedličky z pohánkového tvarohu s čerešňami
Tvarohové knedličky, ktoré neobsahujú žiadne zložky mlieka a môžete si ich pripraviť pri diéte na bielkoviny...

Krídla v mexickej marináde s plnenými zemiakmi
Týmto receptom sa chcem poďakovať redakcii za výhru od f. HYZA a boli to , okrem iného...

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana
Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Kurča v kabáte s bylinkami
Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody...

Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

Hráškovo-špenátová cestovinová ryža
Úžasne jednoduché jarné jedlo s nevarenou omáčkou, ktorá je hotová za minútku.

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou
Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho. mala som ich v mrazáku dosť...

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou
Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....