
Pečené kurča plnené olivovou zmesou
Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na masle a pridáme k...

Teľací chrbát v zelenom korení
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Kurča a la Barrandov
Ten to recept som si opísal s kuchárskej knihy ktorú vydal Peter Novotný.

Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom
Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka...

Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...

Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

Cestovinový šalát
Uvaríme cestoviny a pootvárame konzervy :) Šunku nakrájame na kocky, syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetko...

Kuracie prsia s teplým šošovicovým šalátom
kuracie prsia umyjeme, očistíme, osušíme, mierne naklepeme a nakoreníme čiernym korením. Nesolíme...

Vyprážano-pečené kuracie stehná
Tento recept vznikol ako vychodisko z nudze, nemali sme vajička... a možno už niekto tak...

Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň....

Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

Kuracie stehná na mäsitých paprikách
Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny....

Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

Marhuľové guľky s mandľami
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...

Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané
Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť...

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami
Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...