
Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...

Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.

Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...

Lazaňové roládky kocúra Garfielda
Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme na pracovnú dosku. Mäso nakrájané na...

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

Špagety po mojom
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo...

Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...

Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu....

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...

Teľacia sviečkovica na strapačkách
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a...

Cestoviny s červeným pestom a bielou fazuľou
Ahojte, v mojom prípade pesto je vegánske, vo vašom kľudne pridajte vegetariánsku verziu, buď červené alebo aj zelené....

Talianske špagety so šľahačkou
Cibuľku speníme na oleji, pridáme šampiňóny a nakrájanú šunku, chvíľu podusíme, pridáme na kocky nakrájanú väčšiu rajčinu, ...

Pečená zelenina v pikantnej zálievke s krúpami
Chcela som niečo ľahké, letné na tieto horúce dni. Zeleninu som upiekla v rúre, ...

Pizza v kruhu
Večný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte chladničku a...

Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....

Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na...

Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...

Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok...

Cestoviny fettuccine s hustou hubovou omáčkou
Milujeme jedlá s hubami všetkého druhu. Obdivujem a rešpektujem pozitívny vplyv jednotlivých zložiek aj týchto darov...

Mäsové guličky s paradajkovou omáčkou
Klasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom...

Ostrá krkovička
Není co dodat, je to můj oblíbený receptík. Snad bude chutnat i některým vařechářům.

Bezlepkové taštičky s malinami
Máte po ruke maliny a rozmýšľate, čo z nich napiecť? Tieto fantastické chrumkavé bezlepkové taštičky s...

Kurča a lá Mexiko
Kurča umyjeme, rozdelíme na porcie, potrieme cesnakom roztlačeným v oleji, osolíme a poprášime paprikou....