Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

prazdny

Slané palačinky s mozečkem

Bravčové mäso

Tyto palačinky znám z dětství, dělala je moje maminka. Je to dávno, ale mám...

prazdny

Ravioly plnené zemiakovo– mätovou zmesou

Cestoviny

Z múky, vajec, cvikly a soli pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 1, 5...

prazdny

Sladko-kyslé grilované ražniči

Kuracie mäso

Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...

prazdny

Voňavé krídelká s arašidovým dipom

Kuracie mäso

Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...

prazdny

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

prazdny

Zemiakové gule s mangovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...

prazdny

Držkové fašírky s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

Máte radi držky? Potom určite musíte vyskúšať tento recept.

prazdny

Cuketové placky

Bezmäsité jedlá

Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...

prazdny

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

Cestoviny

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

prazdny

Putimské pečené zo stehna s jablkami

Bravčové mäso

Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

prazdny

Bravčové plece s párkami a sušenými hubami

Bravčové mäso

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece...

prazdny

Plnený pečený baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

prazdny

Karfiolovo–šunkový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

prazdny

Obličky s mandľami

Hlavné jedlá

Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Risotto Croquettes

Bezmäsité jedlá

Vývar privedieme k varu a udržujeme stále horúci.

prazdny

Dusené stehienko vo vínovej fazuli

Kuracie mäso

Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

prazdny

Cannelloni s mletým hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.

prazdny

Guľky zo zemiakového cesta bez lepku

Hlavné jedlá

Guľky zo zemiakového cesta je jednoduchý a rýchly recept. Presne taký, aký potrebuje každá rodina, ktorá žije bez lepku v prípade časovej tiesne a veľkého hladu :-)...

prazdny

Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami

Kuracie mäso

Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky....

prazdny

Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom

Bezmäsité jedlá

Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...

prazdny

Filé v kukuričných lupienkoch

Hlavné jedlá

Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

prazdny

Opekaná ryža čahan a domáce tradičné onigiri

Hlavné jedlá

„Japonci mi vravia, že som viac Japonka ako oni, " tvrdí Denisa Cabadaj Ogino, ktorá v TV...

prazdny

Chutné ananásové mäso

Kuracie mäso

Tento recept mám vyskúšaný už dlhšie a vždy chutil :)