Foto: akeber
Recept som našla v kuchárskej knihe Recepty zo Života , u nás doma sme ho pomenovali Herules.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
150 |
|
3ks |
|
300ml |
|
|
|
Plnka: | |
500g |
|
|
|
1ks |
|
1 lyžica |
|
2lyžice |
|
2lyžice |
|
Na obaľovanie: | |
1ks |
|
|
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Mäsko si zomelieme na jemno.
-
2
Cibuľu nakrájame na drobno , opražíme do zlatista na panvici.
-
3
Pridáme zomleté mäsko, osolíme, popražíme. Posypeme paprikou, okoreníme podlejeme trochou vody a podusíme. K polomäkkému mäsku pridáme rajčinový pretlak. Nakoniec keď je mäsko mäkké odstavíme od sporáka a pridáme kyslú smotanu. Dobre premiešame.
-
4
CESTO na palacinky vymiešame dohladka .
-
5
Zvyčajným spôsobom upečieme asi 10 tenkých palaciniek.
-
6
Naplníme ich mäsovou plnkou a zvinieme.
-
7
Plalacinky si môžeme zaistiť špáradkom aby nám mäsko navypadalo .
-
8
Potom palacinky obalímev rozmiešanom vajíčku a strúhanke.
-
9
Vypražíme na oleji alebo tuku.
-
10
Podávame zo zemiakmi. A prečo sú Herkules? .......sú veľké a sýte. :-) Dobrú chuť !
Diskusia k receptu