Kurča na ananáse
V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch...
Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do...
Strapačky so škvarkovými drobotinami
Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...
Lívanečky s ovesnými vločkami
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek do něj vsypeme droždí,...
Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....
Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.
Ryža so zeleninou a cviklovými listami
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu s nakrájanou paprikou a mrkvou niekoľko minút.
Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou
Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.
Jednoduché jarné rizoto
Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá...
Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou
Očistené hríby opražíme na cibuľke a zmiešame s uvarenými cestovinami.
Karfiolová polievka
Je to môj výtvor, experimentujem, no je to podobné klasickej karfiolovej iba možno postup a...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Pečené huby po indicky
Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké plátky. Poprášime mletým čiernym korením, bazalkou...
Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...
Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...
Karí placky
Výborné. Celej rodine chutia. Ak máte radi mäso môžte podávať placky ako prílohu k mäsu....
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....
Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...
Plnené palacinky na slano
Kto nemá rád palacinky? Ja síce sladké nejem veľmi často a tak si radšej pripravím túto pochúťku na...
Zemiaky s paštrnákom
Uz dlhsiu dobu odoberame kazdy tyzden debnicku s bio-zeleninou. Casto je v nej aj tzv...
Mäsové guľky v cestovinovej polievke s bazalkou
… sú delikatesa prevoňaná nastrúhanou kôrou z čerstvého pomaranča a cesnakom, servírovaná s cestovinou „Sea Shells...
Bravčový steak so zeleninovou oblohou
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...
Huspenina s kyslou cibuľou a praclíkom
V studenej vode umyjeme bravčové koleno, paprčky a kože. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme...
Marinované masliaky na špajli
Cukety pokrájame na kolieska hrúbky malíčka, papriku na štvorčeky primeranej veľkosti.
Takzvané zbytkové špagety
Keď nebolo takmer nič v chladničke a nebol ani čas variť, tak som sa rozhodla pre...
Jahňacina so špenátom
Jahňacie mäsko a špenát je to pravé občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava v kombinácii s...