
Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Hrášková polievka so syrom v slaninke
Navarte si rýchlu hráškovú polievku, ktorá už privoláva do kuchyne jar. Skvelo zasýti a vďaka...

Sezamový špenát
Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...

Zapečený zajko v smotane
Recept mám od mamky, dakedy sme chovali zajačiky, ale ja teraz na tento spôsob robím aj...

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Kurací hrniec s hlivami a romaneskom
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, ...

Špaldovo-chia palacinky s hruškovým pyré
Palacinky milujem, stále sa snažím si ich pripraviť nejako inakšie, takže z príležitosti vznikol aj...

Hovädzie provianťáka Hrču
Žižkáreň na La Franconi sa v r. 1963÷66 stala dočasným domovom mňa a mne podobných, ...

Pstruhy plnené brokolicou
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné...

Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu,...

El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.

Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...

Bravčové špízy s limetkou a jablkom
Tento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu...

Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...

Grilovaný amur na cuketách
Amura opečieme na panvici a dáme opiecť do rúry na 130 oC na osem minút. Fettuccine...

Morčacie krídlo z polievky na cibuli a paprike
Jedlo pre chlapov. Väčšinou si to pripravuje manžel, keď máme vývar na obed. Môže...

Amorove srdce
Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, ...

Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Goody-foody kuracie s údenným lososom
Dnes som sa celé doobedie túlala po meste a tak som musela rýchlo vymyslieť obed. Goody-foody...

Pochúťkový guláš
Tento recept mám od kamaráta. Je to asi najlacnejší guláš, preto mu dal tento názov,...

Stehná na arašidovej omáčke
Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán do...

Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi
Napadlo ma huby piecť spolu so zemiakmi, dopadlo to dobre :-)