Netradičný zemiakový guláš
Netradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ...
Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva...
Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom
Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou
Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.
Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...
Cestoviny s gréckou omáčkou
Je to veľmi dobrý recept na rýchlu večeru, alebo obed. U nás doma chutí všetkým.
Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...
Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou
Keď už je tá sezóna na medvedí cesnak, tak sme sa s ním v práci dnes...
Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Pečená zelenina v tortille
Môžete použit hocijakú zeleninu, aká vám zvyši. Upiecť/ugrilovať sa dá všetko:)
Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...
Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Flammkuchen
Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie...
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....
Novoročné podkovičky v citrónovej omáčke z parného hrnca
Dobre umytého kapra naporcujeme na podkovičky a dáme do mlieka odležať aspoň na 1 hodinu - takto...
Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...
Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...
Chuťovky na ihle
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)........
Cestovinový šalát
Cestovinu uvaríme, opláchneme a necháme vychladnúť. Špargľu pokrájame na menšie kúsky aj spolu z paradajkami....
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou
Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na...
Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
Kura na rezancoch
Je to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich...