Zapečené papriky so syrom a salámou
... dostal som imeil z týmto textom - Levné a rychlé recepisy...
Krevety na zelenine podľa Rebeccy Justh
Spisovateľka Rebecca Justh nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila nám zdravé exotické jedlo s krevetami.
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...
Risotto s nakladaným baklažánom a sušenými paradajkami
Hoci doma varíme väčšinou slovenské a turecké jedlá, na toto nedám dopustiť. Je výborné, ...
Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...
Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...
Miniquiche
Toto je prvý quiche, o ktorý som sa pokúsila a vyšiel naozaj vynikajúco. Miesto toho...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Žemľová knedlička so šošovicovo-tymianovou omáčkou a konfitované kačacie stehienko
Recept od Andreja Saturiho
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...
Azerbajdžanský hrachový hrniec
Hustú polievku, guláš či eintopf robievam pravidelne v sobotu. Tento je jeden z nich...
Dvojsyrové excelentné lasagne
Mama kričí zo špajze: "Našla som lasagne! Je ich len pár, uvaríme z nich niečo!" ...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...
Plnená grilovaná cuketka
Pripravoval som túto grilovanú pochúťku 11. septembra 2012 . V mojom živote je to pre mňa...
Tučná krkovička
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie...
Karí s tekvicou
Jesenné jedlo na zahriatie. Chute spolu krásne ladia jemne sladká chuť hokkaida s krémovou chuťou kokosového...
Rýchla večera vegan chilli sin carne
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do...
Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé
Ryžovo-slivkový nákyp
Strašne dávno som ho nerobila. Snáď odkedy odišla naša Lucka z domu, ona má rada...
Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.
Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami
Niečo zdravé a jednoduché na obed.
Cestovina s hadomorom (čierny koreň)
V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...
Zapečený pangasius s hráškom
Očistené a umyté zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Pridala som aj mrkvu.
Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami
Túto dobrotku sme mali dnes doma na obed. Placky nám ostali doma ešte zo včera, ...
Kurací plnený rezeň
Kuracie rezne naklepeme na tenké pláty, aby boli čo najväčšie, ale aby sa mäso netrhalo....
Baklažánová bharta s jogurtom
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme...
Pečený bôčik so šalátom z bielej kapusty a slaninkou
Inšpirácia z relácie 15 minutový kuchár. Musela som vyskúšať. Výborný recept na udobrenie si chlapa...
Rybie krokety
Tresku necháme rozmraziť, nakrájame na malé kúsky, pridáme troška citronovej šťavy, nastrúhaný syr ,...