Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge
Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...
Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.
Voňavý guláš s párkami
Jááj, gulášik! Teba by som jedol od rána do noci a aj dupľu by som si dal!Výdatne...
Smažené roládky z krkovice
Pro dnešek si řízky připravíme trochu jinak, než je zvykem. Hezky si je naplníme, ...
Dobré kura Šašula Bambula
Mal so vnučku na prázdninách zo škôlky ako to povedala ona. Pýtal som sa čo chce...
Kuracie krídla podľa mojej maminy
Na takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu naposledy...
Treska nazeleno
Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo...
Cestovina s hadomorom (čierny koreň)
V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...
Pečená kŕmená hus alebo kačica
Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...
Kurča so šafranom
Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...
Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...
Dusené hovädzie OKAWANGO
Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche...
Gulášový koláčik
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...
Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...
Krevety na ananáse s bielym jogurtom
Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute. No a som...
Kurací závin s hubami a semienkami
Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že...
Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.
Kuracie prsia a la študenti
... no tak teda toto ja môžem najviac... a ešte k tomu keď pomáhame všetci na priváte......
Plátky s haluškami
Véééľmi fajnučke:)... a prvykrát som robila halušky z lopára:)... myslím že sa celkom vydarili:)
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Pečený kapr na červeném víně
Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle...
Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva...
Miniquiche
Toto je prvý quiche, o ktorý som sa pokúsila a vyšiel naozaj vynikajúco. Miesto toho...