Čevabčiči z troch druhov mäsa
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho. ale teraz som dostala chuť, lebo mám...
Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom
Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...
Nutričné, zdravé duo-cestoviny
Nutričné preto, pretože som sa snažila tam zahrnúť všetko, čo by nám malo nutrične prispieť...
Pašticada s haluškami
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.
Prsíčka na stredomorský spôsob
Pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a cibuľu na kolieska. Pripravíme...
Pečené cukety plnené quinoa rizotom
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Medzitým...
Marinované tofu so šošovicou
Údené tofu marinované v pikantnej marináde nabitej chuťami s hnedou šošovicou a trojfarebnou ryžou.
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Pečené batáty s lososem a smetanovo-fenyklovou omáčkou
Dneska jsem šel do tesca s tím, že uvařím nějaký lehký a dobrý oběd pro svojí...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...
Talianske cestoviny
Je to jednoduché jedlo, ľahko stráviteľné a strašne dobré, pre mňa určite. recept bol už publikovaný, len...
Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...
Nové zemiaky a heik s bylinkami
nakrajame nové zemiaky, pokvapkame olejom, pridame sol a rascu dame upiect :-)
Szegedínsky babyguľáš pre mojich čvorgľov z jazera, tentoraz s medzinárodnou účasťou
Variant rcp na szegedínguľáš neodškriepiteľne patrí do rodinnej pokladnice každej slovenskej rodiny. To platilo a platí...
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Plnené kuracie prsia v slaninke s mladou fazuľkou
Tento recept patrí medzi tie zdravšie (aj napriek slaninke). Už dlhšiu dobu sa venujem zdravému životnému...
Baklažán zapečený s pohánkou a tofu
Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som,...
Hovädzia roštenka s kuriatkami
Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám...
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Zapekané rizoto so syrom
Recept mám od kamarátky. Aj keď príprava je trošku časovo náročná, výsledok stojí za to....
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky
Tento recept je bez váženia a obsahuje malý trik na to, aby bolo cesto dokonale vláčne....