Tento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli,že to nie je mäso, až dávno po jedle. Neboli žiadne výčitky. Práve Zobraziť celý popisTento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli,že to nie je mäso, až dávno po jedle. Neboli žiadne výčitky. Práve naopak. :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójové rezance najprv uvaríme v bujóne. Vytlačíme z nich čo najviac tekutiny.
-
2
V hlbšej miske si rozšľaháme vajcia..
-
3
pridáme k nim kečup,horčicu,pretlačený cesnak,podľa chuti koreniny. Ja dávam mleté farebné korenie,vegetu,mletú rascu,trochu oregana aj bazalky.
-
4
Cibuľu pridávam nakrájanú na hrubšie mesiačiky. A zahustím solamylom-ten som zabudla dať na foto s ingredienciami. do tohoto základu vložíme sójové rezance a dobre premiešame.
-
5
Necháme odležať kľudne aj do druhého dňa. Malou naberačkou kladieme do horúceho oleja kôpky a vyprážame z oboch strán. Pri obracaní použijeme dve obracačky-jednu zospodu a druhú zvrchu,aby sa nám rezne nerozpadli. Po otočení sa už nerozpadnú. Tieto rezníky možno podávať s dusenou tarhoňou,dávať ich do arabského chleba ako kebab,alebo ako cigánsku do žemle. My ho máme najčastejšie s tarhoňou,alebo zemiakovou kašou,ale hotové jedlo na tanieri som zabudla odfotiť,takže hlavné foto pridám nabudúce. :-)
Diskusia k receptu