Sójové rezne podľa mňa

vanilka111 - fotkavanilka111, 13. októbra 2012

Tento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli,že to nie je mäso, až dávno po jedle. Neboli žiadne výčitky. Práve Zobraziť celý popisTento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli,že to nie je mäso, až dávno po jedle. Neboli žiadne výčitky. Práve naopak. :-)

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balenia
5-6 ks
4 strúčiky
1
1 kocka




Postup

  1. 1

    Sójové rezance najprv uvaríme v bujóne. Vytlačíme z nich čo najviac tekutiny.

    Sójové rezne podľa mňa  - obrázok 1
  2. 2

    V hlbšej miske si rozšľaháme vajcia..

    Sójové rezne podľa mňa  - obrázok 2
  3. 3

    pridáme k nim kečup,horčicu,pretlačený cesnak,podľa chuti koreniny. Ja dávam mleté farebné korenie,vegetu,mletú rascu,trochu oregana aj bazalky.

    Sójové rezne podľa mňa  - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu pridávam nakrájanú na hrubšie mesiačiky. A zahustím solamylom-ten som zabudla dať na foto s ingredienciami. do tohoto základu vložíme sójové rezance a dobre premiešame.

    Sójové rezne podľa mňa  - obrázok 4
  5. 5

    Necháme odležať kľudne aj do druhého dňa. Malou naberačkou kladieme do horúceho oleja kôpky a vyprážame z oboch strán. Pri obracaní použijeme dve obracačky-jednu zospodu a druhú zvrchu,aby sa nám rezne nerozpadli. Po otočení sa už nerozpadnú. Tieto rezníky možno podávať s dusenou tarhoňou,dávať ich do arabského chleba ako kebab,alebo ako cigánsku do žemle. My ho máme najčastejšie s tarhoňou,alebo zemiakovou kašou,ale hotové jedlo na tanieri som zabudla odfotiť,takže hlavné foto pridám nabudúce. :-)

    Sójové rezne podľa mňa  - obrázok 5

Diskusia k receptu

lubos
Vyzerá to super!!! Cez víkend vyskúšam.
vanilka111
ešte to poopravím,skúšala som do toho základu naložiť plátky krkovičky,ale pripaľovalo sa to. Musela som vymeniť dvakrát olej kým som všetky vypražila,takže naozaj len so sójovými rezancami..
martamm
Vanikla111, práve sme skonzumovali tieto úžasné rezníky, naozaj to bola pochúťka, mama vôbec nevedela prísť na to, čo obeduje. manžel síce nehíkal od slasti, ale zjedol, dokonca si priložil. Ďakujem za super receptík :)
jjlukas
uz ich robim asi 6-krat lebo mojej zene strasne chutia dakujem za recept este raz :D
monnikka
tak takto som sójové ešte nepripravovala, páči sa mi to, ukladám
jjlukas
Za mna TOP rezne zo soje.V inej podobe soju nezjem ale toto som urobil a aj s rodinou zjedol




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia