
Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

Husacia pečeň na lesnom ovocí
Cukor rozpálime na karamel, podlejeme vínom a roztopíme. Pridáme lesnú zmes, po zovretí ju...

Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...

Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách
Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak,...

Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne
... ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)

Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so...

Máriin Cottage Pie
klasický anglický cottage pie je s hovädzim mäsom, ale ja som urobila s tým čo bolo...

Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...

Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...

Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....

Pstruh po mojom
Nie som profesionál, ale tento recept som si vlastným skúšaním vynašla sama a každému chutil, ...

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
S lievancami a veľmi dobrými, akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem, ale ste ma...

Jambalaya z klobásy
Nie, neľakajte sa, nie je to žiadna "zakázaná látka" :)) Je to iba obyčané slovenské...

Restovaná zeleninka s polentou
Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, ...

Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...

Hus s gaštanovo– žemľovou plnkou
Hus zvonku aj zvnútra nasolíme a okoreníme, vnútro hrude vytrieme muškátovým orieškom. Mlieko s vajíčkami vyšľaháme...

Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...

Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...

Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...

Citrónovo-zázvorová marinovaná kuracina
Takto pripravene kura patri k nasim oblubenym. Pripravujem ho hlavne v lete, ked sa da...

Ako sa karí s tatárkou pobili ...
Tento recept nemá s tradičným indickým karí spoločné vôbec nič. Toto jedlo varieva jeden kamarát a...

Kuracie prsia balené v liste kostihoja
Ako inšpirácia pre tých, čo nevedia že Kostihoj lekársky sa môže využívať aj v kuchyni... a takýmto...

Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*

Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.

Pappardelle s avokádovým pestom
Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie so Smotanou na varenie Extra 15%. Tento...

Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...